Egy dubaji expó az Intelligens városok mintaképe

A hálózatba kapcsoltság példáját szemléltetik a dubaji világkiállításon. Az expo infrastruktura-digitalizációs partnere a Siemens, ami egy hatalmas – Monaco területénél kétszer nagyobb – installációval mutatja be, miképpen lehet egy város épületeit, gépeit és létesítményeit okos technológia segítségével összekapcsolni. A „központi idegrendszer” szerepét a technológiai vállalat MindSphere ipari IoT megoldása tölti be, ami azt jelenti, hogy többek között 137 épület 200.000 adatpontját kapcsolja össze, valamint 15.000 kamera csatlakozik hozzá.

De milyen előnye származik mindebből a dubaji világkiállításnak? Egyrészt a fenntarthatósági mutatók követését, az épületüzemeltetés optimalizálását, a szén-dioxid kibocsátás csökkentését, víz- és energiatakarékosság elősegítését, valamint a látogatók kényelmének és biztonságának növelését is ennek köszönhetik. Másrészt pedig a rendszer valós idejű hozzáférést biztosít az adatokhoz és elemzésekhez, s ezek által jobb döntéseket hozhatnak a felhasználók – például hogyan növeljék az épületek energiahatékonyságát vagy miként javítsák az öntözőrendszerek vízfelhasználását.

„Ezen az expon, az eddigi leginkább digitálisan összekapcsolt kiállításon megmutatjuk, mit tehet a Siemens annak érdekében, hogy a városok hatékonyabbá, fenntarthatóbbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé váljanak. Nemcsak a rendezvény mellett köteleztük el magunkat, hanem az Expo 2020 után ide költöztetjük dubaji központunkat is” – mondta Matthias Rebellius, a projektért felelős Siemens Smart Infrastructure üzletág vezetője, aki elmondta, hogy terveik szerint 2025-re duplájára, 1,5 milliárd euróra szeretnék növelni az SI üzletág digitális megoldásokból származó bevételeit. Ennek eléréséhez a vállalatnak hosszú távú tervei vannak, többek közt a régióban is. A vállalat növelni szeretné piaci részesedését Kínában, Indiában és a Közel-Keleten egyaránt szeretnénk növelni piaci részesedésünket.

- Hirdetés -

A Siemens rendszeresen részt vesz a világkiállításokon 1851 óta, amikor a vállalat alapítója, Werner von Siemens bemutatta a nagyközönségnek mutatós távíróját Londonban. Az Expo 2020 Dubai rendezvényre 25 millió látogatót várnak. A rendezvény 2022. március 31-ig tart nyitva.

A Siemens Expo 2020-on betöltött szerepéről ide kattintva tudhat meg többet.

Siemens / Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet