Egyedileg beállítható hegesztőpisztoly

A volfram-elektródás semleges gázos (AVI) kézi hegesztéshez használható Fronius hegesztőpisztolyok egyedileg beállíthatók – mind a hegesztő személyes preferenciáival, mind pedig a mindenkori hegesztési feladattal összehangolva. A pisztolyok modulos felépítése tartósan és kedvező költséggel kínál sokféle opciót.

Különböző követelmények – egy hegesztőpisztoly

Nagy vagy kicsi fogantyúhéj? Egy szabályozó az áramerősség beállításához vagy kiegészítő Job Master (intelligens hegesztőégő) kijelző, amin keresztül lehívhatók az előre beprogramozott beállítások? Különféle gázfúvókák, különböző pisztolyszögek. Hogy éppen mi „a megfelelő” AVI-hegesztőpisztoly, az alkalmazásról alkalmazásra változik, és minden hegesztőnek megvannak a maga kedvencei is. A Fronius új AVI-hegesztőpisztolyainak modulos felépítése lehetővé teszi ezeknek a követelményeknek a lefedését – anélkül, hogy az egész hegesztőpisztolyt ki kelljen cserélni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

 

A kézi AVI készülékek tömlőkötege jól illik minden pisztolytesthez, amihez szintén tartozik adapter is – különböző hosszúságú pisztolytestek és pisztolyszögek állnak rendelkezésre különböző hegesztési teljesítményekhez. A pisztolytest kicserélése egyszerű és szerszám nélkül elvégezhető a Multilock rendszerrel: Megnyomásra és elfordításra leválik a pisztolytest a tömlőkötegről, és rádugva majd elfordítva rögzíthető. Mind gázhűtéses, mind pedig vízhűtéses, pisztolyürítéssel rendelkező rendszereknél lehetséges az is, hogy a pisztolytestet csatlakoztatott tömlőköteg mellett kicseréljék.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Különféle vezérlési opciók és kényelmes kezelés

Az új AVI-hegesztőpisztolyok három különböző vezérlőelemmel állnak rendelkezésre: Up-Down billenőkapcsolóval, Jobmaster (intelligens hegesztőégő) kijelzővel vagy forgatható potenciométerrel. A user-interfész cserélhető. Az új pisztolyok kifejlesztésénél hangsúlyt fektettünk a kényelmes kezelésre is: A lehető legfáradtságmentesebb munkavégzés érdekében a fogantyú csúszásmentes, és lágy komponenseket tartalmaz. A tömlő és a pisztoly közötti golyós csukló rugalmas használatról gondoskodik. Ezenkívül a pisztoly akár körbe is forgatható. A hegesztő számára újabb könnyítés a pisztolyon lévő LED-es világítás, ami megvilágítja a hegesztés előtti és utáni helyet. Preferenciái szerint a használó választhat a standard és a kicsi, optimalizált méretű fogantyúhéj között. Ez a kompakt kivitel is kapható a különböző vezérlési opciókkal.

A Fronius új AVI-hegesztőpisztolyainak modulos felépítése tartós megoldást jelent: Változó követelmények vagy hibás alkatrészek esetén nem kell kidobni a hegesztőpisztolyt, ehelyett az egyes modulok problémamentesen kicserélhetők. Az elemek kicserélése közvetlenül a helyszínen és szerviztechnikus segítsége nélkül is elvégezhető. Ez pedig forrásokat, időt és költséget takarít meg.

Fronius

- Hirdetés -