Egyéves kiterjesztett garanciával segíti a Hankook a fuvarozókat

A koreai központú prémium gumiabroncsgyártó 365 napos kiterjesztett garanciát vállal új teherabroncsaira, ezzel segítve a fuvarozókat. A jótállás a defektek mellett véletlen sérülésekre is kiterjed, így a kátyúk okozta sérüléseket is megtéríti, ami a hazai közúthálózat állapotát figyelembe véve jelentős könnyebbséget jelent a naponta akár többszáz kilométert levezető sofőröknek.

Míg az abroncsok megfelelő állapota a hétköznapi autósok biztonságos közlekedésének is elengedhetetlen feltétele, a fuvarozók esetében ez egyenesen létkérdés, hiszen a sérült vagy defektes gumiabroncsok egyben a munkavégzés ellehetetlenülését is jelentik. Ennek nem kedvez a hazai közutak állapota sem: a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) Gépjárműszekciójának becslése szerint országosan több tízezerre tehető az autók épségét veszélyeztető kátyúk száma, amelyek évente körülbelül ezer autókárt okoznak. A KSH adatai szerint az autópályákat nem számítva a magyar közúthálózat 53 százalékán a burkolat állapota rossz, míg további 13 százalékán „nem megfelelő”.

Bár a közútkezelő cégek folyamatosan igyekeznek orvosolni az úthibákat – a Magyar Közút például csak a 2020-2021-es téli szezonban 29 ezer tonna meleg- és további 7 ezer tonna hideg aszfaltot használt fel javítási munkákra –, a kátyúk továbbra is súlyos károkat okoznak a hazai fuvarozóknak, akik naponta átlagosan 50-150 kilométeres futásteljesítményük mellett nehezen tudják elkerülni a problémás útszakaszokat. Ugyan kátyúba hajtás esetén „jobb esetben” megúszhatják egy defekttel, de gyakran előfordul, hogy a felni és a futómű is sérül, aminek köszönhetően a javítási költségek akár a több százezer forintos tartományig is felkúszhatnak.

- Hirdetés -

Káresemény bekövetkezése esetén ugyan van lehetőség kártérítési igény benyújtására az illetékes közútkezelő társaságnál, azonban a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének adatai szerint ezt mindössze az esetek felében fogadják el – többnyire hiányos dokumentációra vagy az úthibára figyelmeztető jelzőtáblákra hivatkozva. Emellett a kátyúkárok kivédésére a biztosító társaságok is kínálnak kiegészítő konstrukciókat, ezek azonban jelentős pluszköltségeket jelenthetnek a fuvarozók számára.

A Hankook új akciója keretében nekik kíván segíteni azáltal, hogy új, 17,5, 19,5 és 22,5 colos regionális tehergumiabroncsaira 365 napos kiterjesztett garanciát vállal. A vállalat által biztosított kátyúgarancia olyan véletlen abroncs sérülésekre vonatkozik, melyek további használatra alkalmatlanná teszik az abroncsot. A garancia igénybevételéhez mindössze annyi szükséges, hogy a fuvarozók az abroncsokat szerződött Hankook teherabroncs kereskedőtől szerezzék be, valamint, hogy – az esetleges káresemények bekövetkezte előtt – elvégezzenek egy online regisztrációt, amely a vásárolt termékek beazonosítására szolgál. A garancia a Hankook európai leányvállalatain keresztül értékesített új, regionális mintázatokra, vagyis a SmartFlex AH31, AH51, AH35, DH31, DH51, DH35, TH31, illetve DH05 és TH22 típusokra terjed ki.

Az akcióval kapcsolatos további információ a Hankook Kátyúgarancia weboldalán, a https://www.hankook365.com/ címen található.

Hankook