Együtt dob piacra CNC rendszerbe integrálható robotkart a Siemens és a Comau

A német technológiai óriás és az olasz robotgyártó a Sinumerik Run MyRobot/DirectControl rendszert adja ki közösen, ezzel olyan eszközt kezdenek forgalmazni, ami megvalósítja a robotkinematika integrációját a CNC munkafolyamatokba. A cél a minél jobban optimalizált és robotizált megmunkálási, valamint kezelési feladatvezérlés – adta hírül a The Robot Report.

A Siemens és a turini – egyébként a Ferrarrival is együttműködő – Comau úgy véli, hogy a robotkar vezérlésének beépítése sokat javít a CNC folyamatok pozicionálási és útvonalpontosságán, illetve megbízhatóságán. A rendszer a robot által támogatott megmunkálási feladatok során fokozottan dinamikus választ tud adni a Sinumerik Run MyRobot/DirectControlnak, így az nagyobb kihívást jelentő megmunkálási feladatok elvégzésére is alkalmassá válik – amellett persze, hogy ellátja ugyanazokat a funkciókat, mint a Siemens korábbi Run MyRobot változatai.

Az új eszköz lényege, hogy dinamikusabb alkalmazást, megnövelt kapacitást és pontosabb vezérlést tegyen lehetővé a megmunkálási idővel egyidejűleg végzett robotműveletek során. A CNC rendszer önmagában vezérelheti az új karokat, hogy azok végrehajtsák a szokásos biztonsági feladatokat, miközben az algoritmusok közvetlenül vezérlik a csuklós robotkart, így a felhasználóknak nincs szükségük külön vezérlőre, sőt, a robotok teljes egészében és közvetlenül programozhatók a Sinumerik CNC kezelőpanelről is.

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

Akár ez is tetszhet