Együttműködik a szakemberképzésben a maklári Bosch és az Eszterházy Egyetem

Versenyképes gyakorlati tudást kínál a hallgatóknak a Bosch

Együttműködik az egyetemi hallgatók gyakorlati képzésében az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft., erről írtak alá megállapodást az intézmény és a vállalat képviselői Egerben. Az együttműködés részeként a hallgatók szakmai gyakorlatukat tölthetik a járműalkatrészeket gyártó és fejlesztő cégnél, valamint duális képzésre is lehetőségük lesz gazdálkodás és menedzsment, valamint gazdaságinformatika szakon. A Bosch munkatársai vendégelőadóként bekapcsolódnak az egyetemi képzésbe vállalati pénzügyek, logisztika és HR tárgyakban.

Az egyetem már évek óta fontos szerepet játszik a vállalat utánpótlásában. Számos gyakornok és teljes állású munkatárs dolgozik a Bosch gazdasági részlegén, aki az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tanult. A mostani megállapodással szorosabb együttműködésre lép az egyetem és a vállalat.

Gyakornoki program: versenyképes tudás és gyakorlat

Az együttműködés célja a szakember-utánpótlás támogatása és a képzések közös fejlesztése, hogy az egyetemről kikerülő fiatalok aktuális, versenyképes iparági tudással és megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek. „A Boschnál a jövő megoldásait, új technológiáit fejlesztjük és gyártjuk. Ehhez elengedhetetlenek a kreatív, újdonságokra nyitott, versenyképes tudással rendelkező munkatársak. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem jó partner abban, hogy közösen készíthessük fel a jövő szakembereit a munkaerőpiac kihívásaira” – mondta Michael Zink, a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. ügyvezető igazgatója. „Az egyetem képzési portfóliójának kialakítása, fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítunk a helyi gazdaság igényeire. Célunk, hogy az intézmény megfelelő, szakképzett munkaerőt biztosítson a cégek számára. Ebben a munkában kiváló partnerünk Robert Bosch Automotive Steering Kft., amely duális partnerintézményként fogadja hallgatóinkat – fogalmazott az együttműködési megállapodás aláírásakor Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor. A megállapodásnak az is része, hogy a Bosch szakemberei részt vesznek az egyetem rendezvényein, gyárlátogatást szerveznek a diákoknak, és segítik a hallgatókat a vállalatnál megnyíló álláshelyek betöltésében.

Bosch