Elindult az Eplan Partnerhálózat

A 2020 végén tető alá hozott új EPLAN partnerhálózat az együttműködő partnerek világméretű szakértelmét gyűjti össze az ügyfelek számára nyújtott előnyök növelése érdekében. Az EPLAN Partner Network (EPN) közös kötelező érvényű célokat határoz meg az integráció növeléséhez az értéklánc mentén. A felhasználók a folytonosság és az integráció növeléséből profitálnak, különösen a PLM, az ERP és a PLC, valamint a szimulációk területén. A gyártók közötti mély kommunikáció megkönnyíti az ügyfelek számára a piacon használt nagyszámú rendszer integrálását.

A mérnöki megoldásokat szolgáltató EPLAN az évfordulón elindította saját Partnerhálózatát (EPN). A hálózat keretet nyújt a meglévő és új partnerségek számára az interfészek közös fejlesztéséhez és piaci értékesítéséhez. Az EPN partnerség az interfészek fejlesztésének és támogatásának közös, kötelező érvényű céljain alapul. Ez az elkötelezettség növeli az ügyfelek számára nyújtott előnyöket és javítja a minőséget.

Maximális előny a tökéletes interakció révén 

- Hirdetés -

„Az EPLAN szoftverek mellett ügyfeleink az ERP, a PLM, a PLC és a szimulációs környezetek számos gyártójának számos más szoftveralkalmazását is felhasználják, hogy csak néhány példát említsünk – fejtette ki Sebastian Seitz, az EPLAN vezérigazgatója. – E különféle alkalmazások hatékony kölcsönhatása különösen fontos számukra. Az EPN részeként ezért az integrációk közös fejlesztésére, valamint a minőségbiztosításra és a támogatásra fogunk összpontosítani.”

„A különféle alkalmazások hatékony kölcsönhatása különösen fontos ügyfeleink számára. Az EPN részeként ezért az integrációk közös fejlesztésére, valamint a minőségbiztosításra és a támogatásra fogunk összpontosítani” – mondta Sebastian Seitz, az Eplan vezérigazgatója.

Az integráció a kulcs

„Hálózatunk professzionalizálása szisztematikusan növeli a végfelhasználók számára nyújtott előnyöket – mondta Marco Litto, az a vállalat stratégiai és vállalati programért felelős alelnöke az új EPLAN Partner Network alapításának motivációjáról. A célok pedig ambiciózusak – a rendszereink közötti csatlakozókat legalább ugyanolyan szigorúsággal és alapossággal kell megtervezni, fejleszteni, tesztelni, támogatni és forgalmazni, mint amit a saját megoldásainkhoz biztosítunk. EPN partnereinkkel együtt ez lehetővé teszi egy teljesen új szintű ügyfélközpontúság elérését.” A nyílt felületek és a modern integrációk sokféle lehetőséget teremtenek, amelyekből profitálhatnak a különféle szoftveres megoldások felhasználói, nem beszélve magukról a partnercégekről.

Rangos vállalatok a fedélzeten

Az automatizálás globális kulcsszereplői, köztük a Bosch Rexroth, a Festo, a Mitsubishi Electric és a Rockwell Automation már részt vesznek a kezdeményezésben. Alkatrészgyártók, köztük a B&R, az Endress + Hauser, az ifm electronic, a Phoenix Contact, a Pilz, valamint a Rittal és szoftver szolgáltatók – például a configit, a Contact Software, az encoway, a Gain, az ISD, az ISG, a Keytech machineering, a Procad, a Quanos és a SAE – szintén részt vesznek az új hálózatban. Az EPLAN jelenleg számos német és nemzetközi céggel tárgyal, akiket szintén felkért a részvételre. A koreai UDMTEK volt például az első ázsiai vállalat, amely megkötötte a tagsági megállapodást – és egészen biztosan számos követője lesz.

„Hálózatunk professzionalizálása szisztematikusan növeli a végfelhasználók számára nyújtott előnyöket” – mondta Marco Litto, az Eplan stratégiai és vállalati programért felelős alelnöke.

Minden világok legjobbja

A Bosch Rexroth „vette a lapot” és rögtön az elején csatlakozott a hálózathoz. „Az automatizálási megoldások konfigurálása és a pontos eszközadatok dinamikus rendelkezésre bocsátása elengedhetetlen az Ipar 4.0 vonatkozásában – magyarázta Steffen Winkler, a társaság értékesítési alelnöke. – A Bosch Rexroth ctrlX Configurator lehetővé teszi a teljes ctrlX AUTOMATION megoldások egyszerű konfigurálását. Konfigurátorunk az EPLAN Platformba történő közvetlen integrálásával a felhasználók egyetlen gombnyomással megkapják a konfigurált rendszer topológiájának összes eszközadatát, beleértve a részletes terméklistákat és a CAD adatokat. Ez az integráció teljes adatkonzisztenciát és a termékadatok újrafelhasználását biztosítja a digitális tervezés minden szakaszában.”

„A digitális adatok a szervezeteken belüli és azok közötti összefűzése az egyik legfontosabb követelménynek számítanak a Connected Enterprise életre hívásához – mondta Tom O’Reilly, a Rockwell Automation/USA globális üzletfejlesztési alelnöke. – Az EPLAN-nal közösen támogatjuk a vállalatokat a digitalizálásban az adatkonzisztencia elérhetővé tételével, a mérnöki folyamatok hatékonyságának javításával és a piacra jutási idő lerövidítésével.”

A koreai UDMTEK vezérigazgatójának, Gi Nam Wangnak is jó oka van a csatlakozásra: „Úgy döntöttünk, hogy az EPN-en keresztül együttműködünk az EPLAN-nal, hogy széles termékválasztékunkat az EPLAN kategóriaelső mérnöki platformjával kapcsoljuk össze. Izgatottan várjuk, hogy partnerkapcsolatba lépjünk egy világszínvonalú céggel, ami sokat segíthet az újabb növekedési és az innovációs szakasz sikerre vitelében.”

Az EPLAN a felhasználók és a vállalatok számára egyaránt megkönnyíti a csatlakozást. A weboldalon található partnerzóna részleteket is tartalmaz az EPLAN Partnerhálózatban részt vevő vállalatok számára, információkat nyújt az integrációkról, az aktuális hírekről és elérhetőségekről, amennyiben kérdés merülne fel.

Következtetés

A digitális átalakulás korában, amikor egyre nagyobb szerepet játszanak a felhőmegoldások, a szolgáltatók számára egyre fontosabb az integrációk a vállalatok közötti koordinálása. „Az EPN-nel maximalizáljuk az általunk és az ipari automatizálás ökoszisztémájában működő partnereink által a közös ügyfelek számára nyújtott előnyöket – jelentette ki Seitz, az EPLAN vezérigazgatója. – Együtt egy win-win helyzetet hozunk létre mind az ügyfelek, mind a partnerek számára.”

EPLAN

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet