- Hirdetés -

- Hirdetés -

Elkezdik építeni a szuperszonikusrepülőgép-gyárat

A Boom repülőgép-közlekedéssel foglalkozó startup egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a szuperszonikus szolgáltatást nyújthassanak az utazóközönségnek. A közelmúltban jelentették be, hogy gyártóüzemet építenek az észak-karolinai Piedmont Triad nemzetközi repülőtéren. A tervek szerint 2030-ra fog elkészülni a gyár, amely hozzávetőleg 1750 dolgozót foglalkoztat majd, a gépük pedig már 2029-ben elkezdi az utasok szállítását – írja cikkében az Engadget.

A több mint 37000 négyzetméter alapterületű létesítményben olyan szállítmányozók számára is gyártanak majd repülőgépeket, mint a Japan Airlines és az United Airlanes. Ez utóbbi már 2021-ben bejelentette, hogy 15 darab Overture sugárhajtású repülőgépet fog vásárolni, amint ezek megfelelnek a biztonsági és üzemeltetési követelményeknek.

A Boom szerint az Overture forradalmasíthatja a kereskedelmi repülőzést. Az elképzelések alapján a Mach 1,7-es repülőgép – ami nagyjából 2000 kilométer/óra sebességre képes – körülbelül hat óra alatt repül San Franciscóból Tokióba. Egy ma is használatos modern repülőgép ugyanezen távolságot körülbelül 11 óra alatt teszi meg. A gyártó még egy fokozattal felcsavarta a hírértéket, ugyanis állításuk szerint nettó zéró szén-dioxid-kibocsátású repülőgépet fognak piacra dobni – ez állítólag a 100 százalékban fenntartható üzemanyagnak köszönhető.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet