- Hirdetés -

- Hirdetés -

Elkötelezettség a fenntarthatóság és az innováció mellett

A modern épületekben automatizálási és digitális megoldásokra van szükség annak érdekében, hogy hatékony és fenntartható legyen az üzemeltetésük. A Schneider Electric innovatív megoldásokat kínál, s az EcoXpert partnerprogrammal kívánja megerősíteni ügyfelei elköteleződését a fejlődés és fenntarthatóság iránt. Az iparág egyedülálló programja partnerséget kínál a Schneider Electric és a megoldásszállítók globális, több szakterületen átívelő ökoszisztémája között. Május 12-én tartották az EcoXpert díjátadót, amelyen azokat a partnereket jutalmazták, akik a komoly feltételrendszernek megfeleltek – ez a Schneider Electric által képzett és tanúsított ügyfelek, az EcoStruxure és a Wiser kivitelezését jelenti.

A szakemberek komoly elismerése

„Az EcoXpert eseményünknek két célja is van” – mondja Povázson Edina, a Schneider Electric EcoXpert programjának szakértője. „Egyrészt, hogy a pandémiát követően végre találkozhatunk személyesen is a partnereinkkel, ami óriási öröm számunkra. Másrészt pedig az általunk képzett és tanúsított partnereinket díjazzuk. A résztvevői körünkben a berendezésgyártó kivitelező vállalatok részesülnek szakértői elnevezésben. Ezen felül az építőipar más szakágát is képviselik, a generálkivitelezők, illetve tervezők vannak jelen.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Schneider Electric életében nem újdonság a partnereik díjazása, felkészítése az innovációra, illetve szakmai támogatása. A korábbiakban a Prisma Club tagjaivá válhattak ügyfeleik, és éves rendezvény keretében mutatták be újdonságaikat, fejlesztéseiket és lehetőségeiket.

Az EcoXpert a minőséget képviseli

„Annak, hogy az adott partnerünk EcoXpert minősítést kapjon, bizonyos feltételeknek meg kell felelnie. Oktatásukat követően auditáljuk őket, amellyel az a célunk, hogy aki szaktudást és minőséget kíván képviselni, azoknak megadjuk azt a háttértudást, ami által tovább fejlődhetnek. Mindez pedig kiváló üzenetet képvisel a generálkivitelezők és a beruházók felé, hiszen az EcoXpert partnereink komoly feltételrendszernek megfelelő vállalatok, amelyek kiemelkedő szaktudással rendelkeznek” – magyarázza Povázson Edina.

A fenntartható és energiatakarékos épületmenedzsment napjaink egyik legnagyobb kihívása, amellyel a létesítményüzemeltető szakemberek találkoznak. A Schneider Electric elkötelezett ezen elvek mellett, s célkitűzései között szerepel a beszállítói karbonlábnyomának radikális csökkentése, a fenntartható megoldásokból származó bevételek arányának 80 százalékra emelése, valamint a környezetbarát anyagok felhasználásának 50 százalékra bővítése. Az EcoXpert program ezen filozófiát hivatott átadni partnerei számára is, ahol a fenntarthatóság és a szakértelem kéz a kézben jár.

Több mint egy eszközértékesítő

„Az EcoStruxure platformunkhoz tartozik minden olyan készülékünk, berendezésünk, amely valamilyen formában IoT, kommunikációképes. Ehhez nemcsak készülékek tartoznak, hanem szoftverek és szolgáltatások is, ugyanis a Schneider Electric több mint egy eszközértékesítő, komplett rendszerben gondolkozunk, amely magába foglalja az okoseszközöktől kezdve a szoftvereket és szolgáltatásokat is.

Ha az ipari szereplő szeretne energiamenedzsmenttel foglalkozni, és nemcsak mérni, hanem optimalizálni a fogyasztását, akkor ehhez biztosítjuk neki a megfelelő hátteret. A Schneider Electric rendelkezik olyan infrastruktúrával, amellyel kivitelezhető az elképzelése. A szoftvereink által gyűjteni tudjuk a különböző adatokat, a szakembereink pedig segítenek ezek értelmezésében, hogy mit kell tenni az optimalizálás érdekében” – taglalja Povázson Edina.

Megbízhatóságot és kiszámíthatóságot nyújt

„A 3-as metró felújításakor Schneider-berendezéseket építettünk be, többek között 0,4 kilovoltos kapcsolóberendezések, vezérlőszekrények, a komplett elosztóberendezések ehhez a gyártóhoz tartoznak. Korrekt együttműködés alakult ki a Schneiderrel, a műszaki problémákat közösen meg tudtuk oldani. Vállalatunk az elosztóberendezés-gyártásban és -forgalmazásban kiemelkedő nagyságrendet képvisel, ezért fontos számunkra, hogy a partnereink megbízhatók, kiszámíthatók legyenek” – fejti ki véleményét az EcoXpert programról Bujdosó Sándor, a Viv Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Némethi Botond, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet