- Hirdetés -

- Hirdetés -

Elüldözték a Smith&Wessont lőfegyvergyárat

A legendás lőfegyvergyárat már nem látják szívesen Massachusettsben, így a központja, 750 munkahellyel egyetemben Tennesseebe költözik – igaz, ezer főt így is Springfieldben foglalkoztatnak tovább.

A 169 éves cég a vele szemben ellenségessé vált politikai környezet miatt kezdett csomagolni, miután kiderült, hogy az állam törvényhozása bizonyos fegyvertípusok gyártását tiltó jogszabály bevezetésére készül. A fordulat annak ismeretében kevésbé meglepő, hogy bár az államot republikánus kormányzó irányítja, a közhangulat inkább a fegyverviseléssel kapcsolatban jóval kritikusabb demokraták felé húz.

Mark Smith vezérigazgató úgy nyilatkozott, az északkeleti Massachusetts elhagyása „extrém nehéz döntés volt”, de kimerítő elemzések után arra jutottak, hogy a vállalat érdekében nincs más lehetőségük. Eddigi otthonuk közéleti nyomásával szemben erős támogatásról biztosították őket a középnyugati Tennessee állam Greater Knoxville régiójában, így nem volt kétséges, hová teszik át a történelmi gyár központját. Bill Lee republikánus kormányzó egyenesen rajongva fogadta a Smith&Wesson érkezésének hírét: mint mondta, „az Önkéntes Állam büszkén üdvözli az amerikai márkát”.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A revolverek mellett pisztolyokat és puskákat is készítő fegyvergyár 125 millió dolláros (közel 39 milliárd forintos) befektetést, ezzel együtt jelentős útépítést és közműfejlesztést hajt végre az új létesítmény régiójában, ahol 750 munkahelyet is teremt.

Gábor János, Okosipar.hu
(Forrás: IndustryWeek)

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet