Energiagyűjtő áramkört kapnak a biometrikus kártyák

Bank- és hitelkártyák, sőt, személyi igazolványok vagy más okmányok alapvető részévé válhat az eddig csak okoseszközökből ismert biometrikus azonosítás.

A Mastercard a Dél-Afrikai Köztársaság után Bulgáriában is tesztelte az ujjlenyomat-olvasós kártyatípust, ami eddig osztatlan sikernek tűnik: a felhasználók 93 százaléka szerint sokkal kényelmesebb, mint a – ráadásul nem is érintésmentes – PIN-kódos azonosítás, 95 százalékuk pedig biztonságosabbnak tartja a ma használt chipes eszközöknél.

Utóbbi szemponton javíthat tovább a nemrég bejelentett ST31N600 mikrokontroller, amit ráadásul energiagyűjtő áramkörrel is elláttak – magyarán az ezzel felszerelt okoskártyáknak soha nem lesz szükségük töltésre vagy plusz akkumulátorra – írja elemzésében az eeNews. A portál információi alapján a legfrissebb ARM SecurCore processzort építették a kontrollerbe, így az nem „csupán” bank- és hitelkártyák, hanem igazolványok, sőt, beléptető- és jegykezelő rendszerekhez gyártott azonosító kártyák eleme is lehet.

- Hirdetés -

A biometrikus és dinamikus kártyaazonosítás (dCVV) tökéletes lehet érintésmentes és online tranzakciókhoz egyaránt használható, akkumulátor nélküli okoskártyák gyártásához. A biztonságot dinamikus kódfrissítéssel is fokozták, tehát a kártya elektronikus kódsora minden egyes használat után megváltozik – megint csak mindenféle külső töltés nélkül, hiszen – minden bizonnyal a terminálról – energiát gyűjt a funkciók fenntartásához.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet