Engedjük szabadjára az adatok erejét!

Engedjük szabadjára az adatok erejét!

Hogyan fejlesszük a vállalatunkat? Először is tároljuk az adatainkat egy modern storage platform segítségével, második lépésként pedig tegyük ezeket mindig, minden helyzetben hozzáférhetővé a felhasználók és az alkalmazások számára.

Az adatok korszakát éljük, az információknak mindig elérhetőnek kell lenniük. Erre törekednek a vállalatok világszerte a belső szabályzataikkal, amelyek az adatok folyamatos rendelkezésre állására épülnek, annak érdekében, hogy megakadályozzák a szolgáltatáskiesést és az információvesztést. A legtöbb vállalatnak szüksége van olyan üzletfolytonosságot biztosító infrastruktúrára, ami egy katasztrófa-helyzet esetén is képes az IT szolgáltatások zavartalan működését biztosítani. Az adatok integritásának és állandó elérhetőségének megőrzése kulcsfontosságú, akár egy webhely vagy adatközpont leállítását követően is. Manapság kevés vállalat képes fenntartani napi 24 órán keresztül az állandó üzletfolytonosságot az adatközpontok zavartalan működése mellett.

- Hirdetés -

Autamatizált, aktív-aktív architektúra

A felmerülő kérdésekre válaszul a Dell Technologies a Dell EMC PowerStore Metro Node berendezését fejlesztette ki, melynek célja az üzeltfolytonosság biztosítása, a szolgáltatásleállás elkerülése, bármilyen szektorról is legyen szó. Aki ismeri a Dell nagyvállalati tároló megoldásait annak talán ismerősen cseng a VPLEX kifejezés. A Metro Node valójában a VPLEX evolúciójának egy újabb mérdföldköve.  A korábbi, elavult ipari aktív-passzív megoldásokkal szemben a Metro Node valódi aktív-aktív működést valósít meg, azazmindkét telephelyen egyidejűleg történhet írási és olvasási művelet is. Egy telephely teljes infrastruktúra kiesése esetén a Metro Node-ok lehetővé teszik, hogy egy szolgáltatás akár teljesen automatikusan is újra tudjon indulni a másodlagos telephelyen. A Metro Node-ok segítségével stretched cluster is megvalósítható, azaz a lokális clusterek – a szolgáltatásként futtatott szoftverektől függetlenül – kiterjeszthetők kéttelephelyes megoldássá.

Forrás: Dell Technologies
Legfontosabb előnyei

Volume/LUN szintű granularitás– Lehetővé teszi a LUN szintű replikálációt ami  jelentősen csökkenti a TCO-t.

Konzisztencia-csoportok használata – Lehetőséget biztosít úgynevezett konzisztencia group-ok létrehozására, azaz több Volume vagy LUN egy logikai csoporttá fogható össze és a csoporton belüli LUN-okon vagy Volume-okon az adatokat minden esetben konzisztens állapotban tartja. Ezen felül a rugalmas üzemeltetés érdekében lehetővé teszi, hogy leállás nélkül további tárterületettel bővíthessük a konzisztencia group-ot.

Heterogén tároló támogatás – Lehetővé teszi a metro replikációt különböző Dell EMC típusú berendezések között.

Nincs storage oldali teljesítménycsökkenés – Mivel a Metro Node  egy különálló berendezés, replikációjának nulla a teljesítménye, ezért nincs befolyása a tárolódobozra, nem eredményez teljesítményromlást.

Nincs szükség host oldali alkalmazásra – A Metro Node a tároló rendszertől teljesen független, önállóan működik és nem igényli semmilyen egyéb szoftver telepítését a host oldalon.

Többféle kialakítást támogat – A PowerStore Metro Node a szinkronreplikáció mellett a lokális replikációt is támogatja, az alkalmazások folyamatos rendelkezésre állása, valamint az adatok mobilitása  érdekében. Továbbá lehetővé teszi a teljes tároló infrastruktúra  frissítését az alkalmazások leállítása nélkül.

Kompakt forma, nagy teljesítmény – A PowerStore Metro Node két 1U magas berendezésből áll, támogatja a 32Gb/s Fibre Channelt, és mindössze harminc perc alatt telepíthető.

Az újgenerációs adattároló – PowerStore

Az évről-évre egyre növekvő adatmennyiség a tároló iparágat komoly kihívások elé állítja. Kiemelten fontossá vált az adatok hatékony tárolása és azok minél gyorsabb elérése. A PowerStore fejlesztése során ezek a szempontok kiemelt fontossággal bírtak. A Dell Technologies a PowerStore esetén 4:1 DRR-t (Data Reduction Rate) garantál, azaz az adatok 4:1-es arányú adatredukciójára képes. Erre a gyártó garanciát is vállal. Valamint a PowerStore támogatja az NVMe és az SCM típusú meghajtókat amik a legújabb és leggyorsabb megoldásnak számítanak a nagyvállalati adattárolásban.

Az AppsON funkció pedig lehetőséget biztosít arra, hogy magán a PowerStore tárolón közvetlenül VMware virtuális gépeket lehessen futtatni, megspórolva így akár a szerver infrastruktúra költségeit.

A PowerStore allflash adattáróló családról bővebben tájékozódhatsz a Dell honlapján.

Némethi Botond, Okosipar.hu
A cikk a NEW technology magazin idei 1. számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet