Épül a Járműlabor – újabb mérföldkő a DE science parkjában

A Debreceni Egyetem több ütemben 4,41 milliárd forint kormányzati támogatást kap a Járműlabor és a kapcsolódó mini tesztpálya kialakítására a debreceni autóipari központ egyes oktatási és innovációs fejlesztéseihez. A komplexum az intézmény Vezér utcai Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában épül meg. Az építési területet hétfőn vette át a kivitelező HUNÉP Zrt.

A Műszaki Kar épületeinek felújítása és bővítése után újabb meghatározó, a műszaki oktatást és kutatás-fejlesztést elősegítő beruházás indul a Debreceni Egyetemen. A járműtechnikai képzés fejlesztéséhez kapcsolódó új, több funkciós – oktató, kutató és fejlesztő – laboratórium központi szerepet tölt majd be a térség járműipari beruházásaihoz (BMW, Vitesco, Schaeffler, CATL, Semcorp, Eve Power, EcoPro) kapcsolódó képzésfejlesztésben, és szorosan illeszkedik a Debreceni Egyetem (DE) évek óta tartó, a műszaki- illetve természettudományi, valamint technológiai területet célzó stratégiai fejlesztési programjába.

A Járműlabor az egyetem több mint 74 hektáros Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában megvalósuló modern, komfortos és jól felszerelt létesítmény, mely képes kiszolgálni mind az elméleti, mind az egyes műszaki mérnöki képzések gyakorlati oktatásainak eltérő jellegű igényeit mintegy 2700 négyzetméternyi alapterületen. Az épületben járműlaborok, mechatronika- és robotikaképzésre hivatott labortermek, gépjármű szerelőműhelyek, illetve kisebb létszámú kurzusok megtartására alkalmas tantermek kapnak helyet.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A 15 pályázó közül a HUNÉP Zrt. által elnyert kivitelezési közbeszerzés alapján most induló beruházásban elkészülő létesítménnyel tovább bővül a Debreceni Egyetem science parkja. A Járműlabor a tervek szerint 2024-re épül fel.

Debreceni Egyetem

- Hirdetés -