Érkezhetnek az első akkumulátormentes, vezeték nélküli billentyűzetek

Kisebb fenntarthatósági csoda és egyben követendő példa lesz az első néhány olyan vezeték nélküli, mégis akkumulátormentes billentyűzet, ami az Atmosic Technologies és a tajvani Primax Electronics közösen fejlesztett referenciatervén alapszik. A két vállalat közleménye alapján az új eszköz PV-cellái az Atmosic alacsony fogyasztású ATM33 Bluetooth LE 5.3 SoC-jét (chipbe integrált rendszerét) használják a beltéri fény gyűjtésére és a billentyűzet áramellátására.

A Primax Tajvan egyik vezető elektronikai berendezésgyártójaként elsősorban egy olyan, részletes tapintási élményt nyújtó touchpaddal vált ismertté, amitől a felhasználók a legpontosabb és legrealisztikusabb visszacsatolást kapják. Újabb innovatív terve az Atmosic energiagyűjtő és energiagazdálkodási egységét (PMU) tartalmazó referenciaeszköz, amiben az alacsony fogyasztású Bluetooth LE működését kombinálja az integrált PMU-val. Ez az együttes maximalizálja a begyűjtött energia hatékony felhasználását, és csökkenti az egész napos működéshez szükséges PV-cellák méretét. Hab a tortán, hogy a megtervezett billentyűzetnek annak ellenére nincs szüksége akkumulátorra, hogy vezeték nélküli, kvázi önellátó, ami a világ legfenntarthatóbb elektronikai eszközeinek egyikévé teszi.

„Az Atmosic ATM33 a legjobb energiahatékonysággal rendelkezik a piacon, így ideális választás környezetbarát billentyűzetek tervezéséhez, amelyek csökkentik a pazarló akkumulátorigényt” – mondta Dylan Ko, az Atmosic termékmarketing-igazgatója.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A legtöbb márka fenntarthatóbb formatervezést szeretne kínálni. Az akkumulátorokból származó hulladék csökkentése remek kiindulópont, amivel jelentősen visszafoghatjuk a termékek szén-dioxid-kibocsátását. Ez az új referenciaterv segít a vállalatoknak abban, hogy gyorsabban tervezzenek rendkívül hatékony billentyűzeteket, még akkor is, ha nem rendelkeznek szakértelemmel ezen a piacon” – fűzte hozzá Sam Chan, a Primax kutatás-fejlesztési igazgatója.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -