Erősebb és mozgékonyabb kobottal rukkolt elő a Universal Robots

A dán Universal Robots a napokban mutatta be a nagyvilág számára termékportfóliójának legújabb innovációját, a harminc kilogramm hasznos teherbírású kooperatív robotot. Ennek különlegessége az embertől szeparált térben működő hagyományos ipari robottal szemben, hogy a kobot a vele dolgozó emberrel azonos munkavégzési térben használható – írja az industrialmachinerydigest.com portál.

A 2005-ben alapított Universal Robots a különféle iparágakban és oktatásban egyaránt jelen levő együttműködő robotok (kobotok) vezető gyártója. Az Európában és Észak-Amerikában egyaránt jelen levő vállalat missziója egy olyan világ megteremtése, amelyben az emberek robotokkal, nem pedig robotokként dolgoznak – olvasható a cég bemutatkozásában.

A világelső, piacra szánt kobot 2008-as bemutatója óta a Universal Robots figyelemre méltó termékportfóliót fejlesztett, amelyre különböző hatótávolságú és hasznos teherbírású kobotok kerültek. Ez idáig világszerte több mint 75 ezret értékesítettek belőlük.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az UR30 modell a második a Universal Robot új, innovatív, új generációs kobotjainak szériájában, és ugyanarra az architektúrára épül, mint elődje, a díjnyertes UR20. Kompakt mérete ellenére az UR30 rendkívüli emelőképességgel rendelkezik, és precíz mozgásvezérlés biztosítja, hogy a nagy hasznos terheket is tökéletesen tudja a helyére mozgatni, lehetővé téve a szóban forgó munkafolyamat gyorsítását is, maximalizálva a termelékenységet. Emellett az UR30 a gépkezelés, az anyagmozgatás és a nagy nyomatékú csavarhúzás területén is bevethető technológia.

A 30 kilogrammos hasznos teherbírásnak köszönhetően a mindössze 63 és fél kilót nyomó UR30 számos iparágban alkalmas a nehéz termékek anyagmozgatására és raklapozására, minimális helyigénye pedig lehetővé teszi, hogy szinte minden munkaterületen könnyedén mozogjon – mentesítve az embereket a nehéz anyagok emelésének terhe alól.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A megnövelt hasznos teherbírás és a nagyobb rugalmasság az automatizálás új korszakát alapozza meg. Ezt el is várja tőlünk az ipar, ez a kobot pedig a hasznos teherbírása ellenére is rendkívül mobilis. Miközben folytatjuk az innovációt, az UR30 egy újabb lépés az UR azon útján, amely az automatizálás világában feszegeti a határokat”, vallja Kim Povlsen, a Universal Robots elnöke.

LEGFONTOSABB PARAMÉTEREK:

KINYÚLÁS
1300 mm / 51.2 in
HASZNOS TEHERBÍRÁS
30 kg / 66.13 lbs
ALAPTERÜLET
Ø 245 mm
SÚLY
63.5 kg / 139.9 lbs

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -