Estek a német gyáripari megrendelések is novemberben

Képünk illusztráció

Az elemzők által vártnál erőteljesebben csökkentek a német gyáripari megrendelések havi szinten novemberben – számold be róla az MTI. 

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken azt közölte, hogy a gyáripari megrendelések novemberben szezonális és naptári kiigazítással 5,3 százalékkal estek októberhez képest, amikor 0,6 százalékos növekedést mértek. Piaci elemzők szerény, 0,5 százalékos csökkenéssel számoltak novemberre.

Éves összevetésben a megrendelések naptári kiigazítással 11 százalékkal estek idén novemberben az októberi 3,3 százalék csökkenést követően.

A beruházási javak rendelése 8,5 százalékkal esett, a köztes termékeké 0,9 százalékkal csökkent, a fogyasztási cikkeké pedig 0,7 százalékkal mérséklődött havi összevetésben.

Novemberben a belföldi megrendelések 1,1 százalékkal csökkentek. A külföldi megrendelések 8,1 százalékkal estek havi szinten, ezen belül az eurózóna országaiból érkező új rendelések 10,3 százalékkal zuhantak, a többi országból pedig 6,8 százalékkal csökkentek.

MTI / Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#