Európába is elhozza a drónos kézbesítést az Amazon

A csomagokat önvezető drónokkal célba juttató Prime Air egyes amerikai régiók után két európai országban is megkezdheti a műveletei tesztelését. Az Egyesült Államok határait azután lépi át az Amazon kézbesítő szolgáltatása, hogy Texas és Kalifornia egyes településein sikerrel futtatta le a próbaidőszakot.

A vállalat közleménye szerint a drónos kézbesítés egyrészt Olaszország és az Egyesült Királyság egyes területein válik elérhetővé, másrészt pedig egy újabb amerikai városban. Az Amazon úgy tervezi, hogy a Prime Air kézbesítései a következő év végén indulnak az új, európai helyszíneken. A szolgáltatást közel egy éve tesztelik már, és elérték, hogy az ötfontos (2,3 kilogrammos) küldemények egyetlen óra alatt vagy még hamarabb a vásárlónál landoljanak.

A Prime Air az új kézbesítési helyszínek mellett egy új drónt is bemutat, az MK30-ast, ami csendesebb, kisebb és könnyebb, mint a korábbi modellek, és nem mellékesen kétszer akkora távolságra képes eljutni a küldeményekkel, valamint sokkal jobban tűri a változékony időjárás kihívásait. A gép egyébként meg is óvja a csomagot, hiszen ahelyett, hogy megragadná, a belsejében elrejthető. A biztonságról szólva a Prime Air állítja: az önvezető MK30-asok a lehető legjobb érzékelő és objektumelkerülő rendszerrel felszerelve minden akadállyal elkerülik a találkozást. Ez igaz az összes újonnan eléjük kerülő akadályra, a frissen ültetett fáktól a járműveken át az építkezési darukig.

- Hirdetés -

A két európai országban a repülési hatóságokkal együttműködve dolgozták ki azokat a megoldásokat, amelyek megfelelnek a helyi szabályoknak. Az olasz szervezet vezetője, Pierluigi Di Palma úgy ítélte meg, hogy a Prime Air befogadása megerősíti törekvésüket a fejlett légi mobilitás innovációjának előmozdítására, olyan nemzeti ökoszisztémát hozva létre, ami kedvez az új szolgáltatások biztonságos fejlesztésének. Baroness Vere brit légügyi miniszter pedig úgy látja, az Amazon szolgáltatása hozzájárul a gazdaság fellendítéséhez, még több választási lehetőséget kínálva a fogyasztóknak, ráadásul mindezt zéró emissziós, biztonságos technológiával teszi.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -