- Hirdetés -

- Hirdetés -

EVO-Tech – Ipari 3D nyomtatók nagyméretű funkcionális alkatrészek gyártásához

Az osztrák EVO-TECH cég 2013 óta foglalkozik 3D nyomtatók fejlesztésével és gyártásával, a szálhúzásos gyártási technológia (FFF) felső kategóriáját képviselő professzionális 3D készülékeik számos ipari és kereskedelmi vállalatnál bizonyítottak Ausztriában, Németországban és már Magyarországon is. 2022-ben megújult a portfólió, kibővült a termékcsalád az XXL méretű, 1300 X 1000 X 800 mm-es nyomtatási térrel rendelkező EL-1040-es géppel, a korábbi EL-28-as és EL-102-es nyomtatókat pedig a továbbfejlesztett, nagyobb nyomtatási térfogattal rendelkező EL-40-es és EL-140-es berendezések váltották, amelyek az újításoknak köszönhetően szebb nyomatokat, megbízhatóbb működést és számos kényelmi funkciót biztosítanak.

Forrás: Kvint-R
Széles alapanyag választék, költséghatékony üzemeltetés

Az EVO-Tech megmaradt a korábban már jól bevált nyílt alapanyagrendszernél, amely lehetővé teszi más gyártóktól származó filamentek használatát. Ez az üzemeltetési megoldás gazdaságosabb működést biztosít a zárt rendszerekhez képest, mivel a felhasználó maga választhatja ki a számára megfelelő minőségű és árszínvonalú alapanyagot. Továbbá az esetleges készlethiánnyal sem kell számolni, mivel a kellékanyag ellátás nem kizárólag egy gyártótól függ.

Emellett az osztrák cég rendelkezik saját műszaki filamentekkel, amelyek a nyomtatókhoz vannak optimalizálva és paraméterezve. A zárt, fűtött nyomtatási térnek köszönhetően kiváló minőségű, precíz nyomtatok készíthetők, olyan nagy szilárdságú, ipari felhasználásra alkalmas alapanyagok alkalmazásával, mint a Lexan, Ultem vagy a szénszállal (carbon fiber) erősített PA-CF.

Forrás: Kvint-R
Teljesen automata XYZ kalibrálás

A beépített érzékelőknek köszönhetően a kalibrálás teljesen automatikus, ezáltal javul a folyamatmegbízhatóság, az ismétlési pontosság és fúvókacsere esetén sincs szükség tesztnyomatra. Operátori beavatkozás nélkül méri a nyomtatófejek egymástól való X és Y eltérését, ez multi-material printing esetén javítja a nyomtatási minőséget.

Anti-oozing station a szebb nyomatokért

A két fejjel történő nyomtatás esetén az oozing station megakadályozza, hogy az inaktív fúvókából anyag szivárogjon, miközben a másik extrúder nyomtat, ezáltal szebb felületű nyomatokat kapunk és a fejváltások ideje lerövidül.

Beépített filament szárító- és fűtőkamra

Egyes műszaki alapanyagok érzékenyek a levegő páratartalmára. A tárolás közben bekövetkező bizonyos mennyiségű nedvesség felvétel gyengébb nyomtatási eredményhez vagy akár nyomtatási hibákhoz is vezethet. A beépített temperálható szárítókamrával az alapanyagok nyomtatás előtt regenerálhatók és konstans hőmérsékleten tárolhatók, ezáltal javul a nyomtatás minősége.

Automatikus tárgyasztal szintezés

A nyomtatás megkezdése előtt az integrált non-kontakt érzékelő automatikusan felméri a tárgyasztal szintezési állapotát és az eltéréseket a nyomtatás során a rendszer automatikusan kompenzálja.

Erős, robosztus kivitel

A megerősített, magasabb hőállóságú ipari alkatrészek stabil és megbízható működést biztosítanak, a nagyobb kopásállóságnak köszönhetően pedig a berendezés ritkábban igényel karbantartást.

Simple Service

A berendezésben úgy kerültek kialakításra az esetleges javítást igénylő egységek, hogy azok szerszám nélkül is könnyen elérhetőek legyenek, ennek köszönhetően a nyomtatófej vagy fúvóka csere pillanatok alatt elvégezhető.

Forrás: Kvint-R

Amennyiben szeretné jobban megismerni az EVO-Tech ipari 3D nyomtatóit, látogasson el weboldalunkra vagy jöjjön el bemutatótermünkbe, a Kvint-R szakértői csapata több éves nyomtatási és szervizelési tapasztalattal áll rendelkezésre.

Kvint-R

Akár ez is tetszhet