Extrém precizitás – DWS professzionális SLA nyomtatók az ipar számára

Az ipari SLA technológia a rendkívüli pontosságot és a néhány mikronos felbontást a precíz, ipari lézereinek köszönheti. Pontos, galvó fejes lézert építeni azonban komoly kihívás: a technológiát kifejlesztő 3D Systems mellett ipari minőségben csak néhány nagyobb gyártónak sikerült igazán pontos gépet építenie, ilyen az észak-olaszországi DWS Systems is. A precíziós öntészetben, ékszerészetben és digitális fogtechnikában már több, mint két évtizede jól csengő olasz márkanév nemrég bővítette termékportfólióját ipari felhasználásra szánt gépekkel és speciális, az autóipari igényekre fejlesztett alapanyagokkal, így már a hazai autógyártásnak sem kell lemondania a legpontosabb alkatrészek házon belül történő gyártásnak előnyeiről.

A DWS Systems SLA nyomtatók kizárólagos hazai forgalmazójaként és márkaszervizeként a FreeDee Kft. egyrészt bevezeti a legprecízebb 3D nyomtatási eljárást a hazai autóipari beszállítók szakmai közösségébe, másrészt szolgáltatóként is elérhetővé teszi az akár 10 mikronos rétegvastagságra is képes technológiát. A DWS évtizedek óta az SLA technológia szakértője, házon belül végzik mind az alapanyagok, mind a szoftver, mind a lézerek fejlesztését és gyártását, így a teljes know-how a saját tulajdonuk.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A DWS Systems ipari nyomtatóinak termékportfoliója a kisebb, asztali gépektől a termelékeny, állványos modelleken át a négy lézerrel szerelt, nagyformátumú ipari monstrumokig terjed. Az ipari alkalmazásokra fejlesztett DWS alapanyagokhoz jó alapnak bizonyultak a korábbi öntészeti és fogtechnikai nanokerámiás és funkcionális műgyanták, emellett új, speciálisan autóipari alkalmazásokra fejlesztett változatokat is bemutattak. Hőre lágyuló polimerek fröccsöntéséhez például szerszám nyomtatható a Therma D 500 anyagukkal, amely akár 200 ciklust is kibír; gumivulkanizáláshoz is speciális anyagok érhetőek el. Rugalmas, víztiszta és nagyszilárdságú anyagaik a legkülönbözőbb területeken tesznek szolgálatot: elsősorban a gyártósorok mellett, kis szériában végfelhasználású alkatrészekhez, a minőségügyi részleg számára pozicionáló/ellenőrző sablonok gyártásához, flexibilis anyagaikból tömítések, rezgéscsillapítók előállítására vagy akár a kiégethető anyagaikból precíziós öntéshez közvetlen viaszminták is gyárthatak. Természetesen a nagyipari sorozatgyártásban használt termoplasztikus polimereknek megfelelő szilárdságú és hőállóságú anyagok is rendelkezésre állnak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A hazai piacon korábban létező asztali SLA nyomtatókhoz képest a DWS professzionális 3D nyomtatói egy szinttel magasabban helyezkednek el, kiemelkedő precizitást képviselnek és alapanyagban is sokkal szélesebb felhasználást tesznek lehetővé. A 6 gépből álló ipari széria talán legjobb ár/érték arányú gépe, a DWS XFAB 3500 SD az összes ipari alapanyaggal képes dolgozni, alapanyagtól függően akár 10 mikronos rétegvastagsággal, ráadásul a beépített, érintőképernyős teljes értékű PC-nek hála az asztali berendezés kezelése is nagyon egyszerű.

Aki személyesen, munka közben is megtekintené a készüléket, az megteheti a FreeDee Kft. angyalföldi bemutatótermében, ahol benchmark jelleggel tesztnyomtatást is kérhet. A FreeDee szakemberei a műszaki konzultációk során mindig igyekeznek megtalálni az egyedi feladatoknak leginkább megfelelő anyagokat és technológiát, a rendkívüli precizitás pedig a DWS ipari 3D nyomtatóinak köszönhetően már nem csupán a fogtechnikai laborok vagy ékszerészeti műhelyek számára érhető el, hanem a hazai autóipar és annak különböző szintű beszállítói számára is.

A DWS professzionális, ipari SLA 3D nyomtatóit elsősorban azoknak ajánlják, akiknél kiemelkedő szerepe van a méretpontosságnak, a felületi minőségnek, részletgazdagságnak és az ily módon költséghatékonyan nyomtatható műszaki alapanyagoknak. Ahol már nem elegendő a műanyagszál-olvasztásos (FFF, FDM) gépek néhány tizedmilliméteres pontossága, ahol a legapróbb részleteket is meg kell jeleníteni, ahol 10-ből 10-szer század milliméteres pontosságra van szükség és ahol nem elég az arasznyi munkaterület – ott a világ vezető SLA technológiája hatalmas hozzáadott értéket tud képviselni. Győződjön meg róla saját szemével a FreeDee Printing Solutions budapesti bemutatótermében!

FreeDee

- Hirdetés -