Ez lenne a legokosabb önvezető targonca?

Gyártója, az OTTO Motors szerint igen. A cég azzal a felütéssel hirdeti frissen bejelentett termékét, hogy miközben még sosem volt akkora nyomás a logisztikai cégeken, mint napjainkban, a tengernyi munkára alig tudnak embert felvenni. Lehet, hogy lassan nem is kell – pláne, ha ennyire olcsó autonóm járművet üzemeltetni.

Az új OTTO Lifter még a zsúfolt, dinamikus környezetekben is rendkívül fürgén halad, amivel jelentősen javíthatja a raktárak és egyéb létesítmények biztonságát. A lehető legfejlettebb biztonsági érzékelőkkel, kategóriája kimagasló vezetési képességével felszerelve gond nélkül navigál akár emberekkel teli terekben, meglévő infrastruktúrákban. Ráadásul úgy kínál egyszerűbb, biztonságosabb anyagmozgatást, hogy az üzemeltetése mindössze kilenc dollárba (kb. 3.100 forintba) kerül óránként.

Mivel talán még sosem volt olyan nehéz targoncavezetőt találni, mint ma, és egyre nő a betöltetlen ipari pozíciók száma (csak az USA-ban 2,1 millió lesz az évtized végére), az OTTO lecsapna az operátorok helyére, így 3 millió önvezetéssel töltött óra és 13 év szakmai tapasztalata nyomán megépítette a Liftert. A vállalat már korábban is jeleskedett autonóm logisztikai járművek építésében, de ez a termék elég kimagaslónak tűnik. A jellemzés szerint könnyen állítható és programozható szoftvereket, intelligens raklapérzékelő rendszert kapott, és teljes, akár 1,2 tonnás terhelés mellett is 1,5 m/s-mal közlekedik – sőt, valós időben hoz döntéseket az irányváltásokról, és ezáltal biztonságosan üzemeltethető emberek közelében.

- Hirdetés -

Ha szeretnél többet megtudni a tényleg elég forradalminak tűnő új raktári igáslóról (és nem gond az angol), ITT tudsz regisztrálni az OTTO Motors magyar idő szerint április 19-én este nyolckor kezdődő webináriumára.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet