Ezerwattos motorral érkezik a terepjáró e-bicikli

Az eddig látott e-kerékpárok főleg városi környezetre vagy versenypályára termettek, viszont az ENGWE X26-ossal végre a túrázók is megkapják a maguk elektromos innovációját, már ha ki tudják fizetni a cseppet sem pénztárcabarát – igaz, nem is túl irreális – árat. A pickupok vakmerőségét idéző, összecsukható vázzal és az abba rejtett dupla akkumulátorcsomaggal érkező terepbicikli egy feltöltéssel akár százkilométeres kirándulásra is alkalmas – ígéri a gyártó az Indiegogo-n indított támogatói oldalon, ahol már fogadják az előfizetéseket.

Az ENGWE rendkívül elegánsan olvasztotta a kerékpár masszív vázába az akkumulátorokat, amelyekből a másodlagos darab pár mozdulattal kicserélhető, így plusz egy feltöltött elemmel akár további 20-30 kilométeres hatótávot „vihetünk magunkkal”. A műfajában gyakorlatilag egyedülálló, ezerwattos külső elektromos motor bármilyen körülmények között lead minimum 750 watt teljesítményt, vagyis túrázáson kívül kockázatmentesen ingázhatunk vele, vagy használhatjuk napi szinten a városi forgalomban. A pedálasszisztens segítségével kb. 50 km/h-s sebességig gyorsíthatunk (nyolc különböző fokozatban), és úgy mászhatunk meg egy akár 30 százalékos emelkedőt, mintha teljesen vízszintes talajon gurulnánk.

A terepen tripla felfüggesztés (1-1 hidraulikus, mechanikus és levegős lengéscsillapító), illetve négy hüvelyk széles gumiabroncsok támogatják a magabiztos suhanást, még úgy is, hogy maga az eszköz egy e-kerékpárhoz képest is nehéz. Az össztömeg 41 kilogramm, ugyanakkor jusson eszünkbe: itt nem egy hagyományos darabról, hanem tényleg bármilyen terepre alkalmas erőműről beszélünk.

- Hirdetés -

Az ENGWE X26-ost 2699 dolláros (1,028 millió forintos) áron kínálják a vásárlóknak, de a gyűjtőoldalon akciót hirdettek az első ötven darabra, amelyekért „csak” 1599-et (610 ezer forintot) kérnek. Augusztustól egyébként házhoz szállítják az Európai Unió területén is.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet