Fejlesztésre készül Salgótarjánban a Bumchun Precision Hungary Kft.

Fejlesztésre készül Salgótarjánban – az elektromos autók akkumulátoraihoz alkatrészeket gyártó – Bumchun Precision Hungary Kft., a közgyűlés ezt segítendő módosította az építési övezetet az ipari parkban levő területen pénteki rendkívüli ülésén.

Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) polgármester ismertette: a 6225/15 helyrajzi számú ingatlanon működő kft. jelentős fejlesztést kíván megvalósítani a területen, amire a hatályos szabályozás nem biztosít lehetőséget. Az érintett részt gazdasági általános területté sorolták át, így a megengedett legnagyobb beépíthetőség 50-ről 60 százalékra módosult.

A módosításhoz az állami főépítész hozzájárult.

- Hirdetés -

Az MTI úgy tudja, hogy egy új csarnok megépítése miatt volt szükség a döntésre, amit egyhangúlag, 12 igen szavazattal hoztak meg a képviselők.

A dél-koreai Bumchun Precision két éve települt Salgótarjánba. A 150 embernek munkát adó cég elektromos autók akkumulátoraihoz gyárt alkatrészeket, és mintegy 13,3 milliárd forintos beruházást hajtott végre a városban.

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet