Felavatták a Continest Technologies Zrt. új gyárát Székesfehérváron

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó magyar intézkedések sikerének egyik fontos alapját azok a hazai vállalatok jelentik, amelyek képesek gyorsan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Continest Technologies Zrt. székesfehérvári gyáravató ünnepségén.

Az innovatív, összecsukható konténereket gyártó cég üzemének megnyitásakor Szijjártó Péter az általa vezetett tárca közleménye szerint kiemelte, hogy a magyar egészségügyi és gazdasági válasz európai és globális összehasonlításban is a legsikeresebbek között volt. Példaként említette, hogy tavaly megdőlt a beruházási rekord az országban.

Aláhúzta, a sikeres gazdasági válasz egyik fontos alapja, hogy mára számos olyan vállalat működik Magyarországon, amely diktálni tudja az új körülmények kialakulásának ütemét.

- Hirdetés -

A Continest beruházásáról szólva elmondta, hogy az új gyáregység 680 millió forintos értéket képvisel és 40 új munkahelyet teremt Székesfehérváron, ahol 2200 konténert tudnak majd legyártani évente. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Continest konténereinek felhasználása egyre növekszik az egészségi és a védelmi iparban, illetve a rendezvényeken, egyebek mellett Izraelbe is szállítanak bunkereket a terroristák rakétatámadásai elől menedéket keresők számára.

A hazai fejlesztésű konténerek ideiglenes szállásként, irodaként, elsősegélynyújtás céljából, őrhelyként vagy raktárként egyaránt hasznosíthatók. A koronavírus-járvány első hulláma idején Budapesten mindössze 3 óra alatt telepítették és helyezték üzembe az első, ilyen technológián alapuló mintavételi pontot.

A miniszter végezetül kijelentette, hogy a beruházás újabb lépés annak irányába, hogy a magyar gazdasági növekedés év végére elérje az 5,5 százalékot, aminek nyomán a kormány a vissza tudja majd adni a gyermekes családok személyi jövedelemadóját.

MTI

Akár ez is tetszhet