- Hirdetés -

- Hirdetés -

Folyamatokat átható digitalizáció és egyszerű megoldások

A 2022-es TECHference konferencia gyémánt szponzorának, a DMG MORI Hungary és a DMG MORI Heitec Digital képviseletében Kovács Gábor, Bagdi Attila és Varsányi Zsolt foglalták össze az integrált és gyártófüggetlen digitalizáció jelentőségét. Az előadás elején több különböző gyártási folyamatot mutattak be, amelyek azt voltak hivatottak hangsúlyozni, hogy a megmunkálás jelentős részét már digitális megoldásokkal hajtják végre.

„A DMG MORI számára már 2009 óta az egyik fő hangsúlyt a digitalizációs átalakítások jelentik” – emeli ki Kovács Gábor, a vállalat magyarországi leányvállalatának az ügyvezetője. „A társaság számára óriási jelentőséggel bírt a német és a japán vállalatok fúziója, amelyből megszületett az azóta piacvezető szerszámgépgyártó cégcsoporttá fejlődött DMG MORI. A cég piacvezető pozíciójának megőrzéséhez a legfontosabb a folyamatos megújulás, ezért cégünknél permanensen fejlesztjük a technológiáinkat, s jelenleg a gyártásnak szinte minden részletét digitális eszközök segítségével végezzük.”

A DMG MORI 2020 óta Magyarországon végzi szinte az összes szoftverfejlesztői és digitalizációval kapcsolatos munkát a DMG MORI HEITEC Digital Kft. égisze alatt, amely a cégcsoporton belül az egyik legfontosabb feladatkört jelenti. Az előadás során a szakemberek két gyártófüggetlen digitális fejlesztést mutattak be, amelyek az elmúlt években megváltoztatták a gyártás menetét, ezek az ISTOS és a TULIP nevű alkalmazások.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az ISTOS fejlesztést Varsányi Zsolt, a DMG MORI HEITEC Digital Kft. értékesítési vezetője mutatta be. A szakember előadásában összefoglalta a gyártástervező rendszer tulajdonságait: kihangsúlyozta, hogy a tervezés az egész munkafolyamat egyik kulcsmozzanata, ezért kiemelt figyelmet igényel ez a terület. Elmondta, hogy az ISTOS három alrendszerből áll: az első egy Planning Board felület, amely elősegíti a teljes gyártási folyamat átláthatóságát; a második egy Production Feedback elnevezésű rendszer, amely képes kétoldalúan kommunikálni az első rendszerfelülettel, így könnyebben zajlik az információcsere a gyártási folyamatok dolgozói között; a harmadik részelem a Production Cockpit, amely elsősorban a menedzsment részlegen dolgozók számára könnyíti meg a munkát. Varsányi Zsolt előadásában hangsúlyozta, hogy számos üzleti partnerük tartózkodik a felhőalapú információtárolástól, ezért gyártási adatokat nem visznek fel a felhőbe, ezenkívül kiemelte, hogy az ISTOS rendszer rendelkezik egy pro verzióval is, amelyben már nem emberi, hanem digitális kivitelezéssel zajlik a tervezés.

A TULIP platform részleteiről Bagdi Attila, a DMG MORI HEITEC Digital Kft. értékesítési vezetője számolt be előadása során. A rendszer célját a legkifejezőbben a mottója foglalja össze, azaz „digitalizáció egyszerűen”. Ez egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével az ügyfelek képesek az átlátható adatgyűjtésre, s ezáltal optimalizálni tudják az elvégzendő munkafolyamatokat. A szakember kiemelte, a fejlesztés során arra törekedtek, hogy a platform felépítése kifejezetten egyszerű és problémaorientált legyen, így minden ügyfélnek kényelmes és könnyű megoldást biztosítson.

A TECHference kiállításon a DMG MORI standjánál a vállalat digitális megoldásait demonstrálták.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet