- Hirdetés -

- Hirdetés -

Friss: Az Antenna Hungáriához kerül az MVM NET

Az állami távközlési és infokommunikációs portfólió konszolidációjának keretében az MVM Energetika Zrt. az MVM NET Zrt.-ben lévő 100 százalékos részesedését adásvétel útján átruházza az Antenna Hungária Zrt.-re – tájékoztatták a társaságok csütörtöki közös közleményükben az MTI-t.

A közlemény szerint a tranzakciós folyamat lezárásáig az MVM NET az MVM Csoporton belül, azután pedig az Antenna Hungária leányvállalataként végzi munkáját a Mavir Zrt., illetve többi állami és piaci ügyfele, partnere számára.

Az MVM honlapján található tájékoztató szerint az MVM NET kritikus rendelkezésre állást igénylő távközlési szolgáltatásokat biztosít elsősorban az MVM Csoporton belüli, valamint állami, illetve nagykereskedelmi ügyfeleinek. A kormányzati távközlés és informatika konszolidációja érdekében 2011-ben elindult a Nemzeti Hálózatfejlesztési Projekt, amelynek égisze alatt 2012-ben az MVM Zrt. úgy döntött, hogy a meglévő távközlési kompetenciáit egy önállóan működő távközlési szolgáltató vállalatba szervezi, ennek eredményeként jött létre az MVM NET.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

MTI / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet