- Hirdetés -

- Hirdetés -

Geomagic – Piacvezető szoftver megoldások mérnökök számára

A Geomagic termékcsalád professzionális 3D szoftverei lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy gyorsan és hatékonyan hozzanak létre 3D-s állományokat szkenneléssel és visszamodellezéssel, könnyedén tervezzenek organikus formákat, illetve ellenőrizzék a már legyártott alkatrészeket.

Geomagic reverse engineering szoftverek

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A reverse engineering, más néven visszatervezés során a fizikai alkatrészekről, meglevő tárgyakról 3D szkennerrel térbeli pontfelhőt készítünk, majd ebből visszamodellezéssel parametrikus, szerkeszthető CAD modelleket hozunk létre. A Geomagic felhasználástól függően három különböző szoftver megoldást kínál visszatervezéshez: Geomagic Design X, Geomagic Wrap és Geomagic for SOLIDWORKS.

Geomagic Design- X – A leggyorsabb út a szkenneléstől a parametrikus 3D modellig

A Geomagic Design X a legátfogóbb reverse engineering szoftver, amely segítségével a meglévő, kézzel fogható tárgyak parametrikus modellekké alakíthatóak. A szoftver magában foglalja a szkennelési adatfeldolgozástól, a mesh szerkesztésére alkalmas funkciókon át, a fa-stuktúrás CAD modellezést lehetővé tévő eszközöket, mindezzel jelentősen redukálva a folyamat időszükségletét. Olyan funkciókat tartalmaz, amelyeknek célja a 3D szkennelt állományból magas minőségű, geometria alapú CAD modellek létrehozása. A piacon elérhető szoftverek közül kizárólagosan a Design X képes kombinálni az automatizáltságot, a tervezési cél szerinti formafelismerést, a hihetetlen pontosságot, a felületi illesztést az organikus pontfelhőkre, a szkennelési és mesh feldolgozást, valamint a pontfelhő kezelést. A beszkennelt adatokból képes gyártásra alkalmas terveket készíteni, lehetőséget biztosít a törött, kopott alkatrészek CAD állományának létrehozására vagy teljesen új termék tervezésére a CAD keretrendszeren belül. A Geomagic Design X zökkenőmentesen támogatja az összes, ismertebb szkennert és a hordozható CRM berendezéseket, valamint 7 CAD szoftverbe biztosít live-transfert. Felépítése hasonló a legnépszerűbb CAD szoftverekéhez, így használata gyorsan és egyszerűen elsajátítható.

Geomagic for SOLIDWORKS

A Geomagic for Solidworks egy visszatervezésre alkalmas mérnöki modul, ami a Solidworks környezetébe épül be, valamint a tervezési folyamat során professzionális eszközöket kínál a pontfelhők, poligonok szerkesztéséhez. Segítségével adatokat importálhat vagy szkennelhet közvetlenül a Solidworks szoftverbe, a fejlett, automatizált varázslók segítségével gyorsan és egyszerűen készíthet pontos vázlatokat, felületeket és geometria alapú, szerkeszthető szilárd test modelleket a szkennelt állomány alapján.

Lehetővé teszi a gyártáshoz optimalizált gyors, műszaki tervezést, szilárdtest modellek létrehozását a beszkennelt állományok alapján, mindezt a már ismert Solidworks környezetben, a megszokott eszközök segítségével.

Geomagic Wrap – Szkennelés, mesh háló és felület készítés percek alatt

A Geomagic Wrap az iparág legerősebb eszköztárával rendelkező szoftvere, amely segítségével a szkennelt pontfelhőből és az importált adatokból minimális idő alatt készíthet további felhasználásra alkalmas 3D modelleket. Segítségével a pontfelhők, a CMM adatai és az importált 3D formátumok polygon hálóvá alakíthatók gyártáshoz, elemzéshez, tervezéshez vagy akár régészeti feladatokhoz. A szoftverben 3D szkennelés segítségével gyorsan létre lehet hozni tökéletes, vízzárt 3D modelleket, amelyek alkalmasak végeselem-elemzésre (FEA) és áramlástani szimulációkhoz (CFD). A vizuális effekt alkotók és az animátorok az itt létrehozott modelleket használni tudják az Autodes Maya-ban, Autodesk 3ds Max-ban és más számítógépes animációs szoftverekben.

A korszerű, pontos felületképző eszközökkel, a szoftver hatékony, felhasználóbarát, élvonalbeli modellezési funkciókat kínál a tökéletes modellhez. Reverse-engineering során a beépített szkriptek és a makrók lehetőséget biztosítanak az automatizáláshoz az ismétlődő feladatok során.

Geomagic Freeform – Organikus modellező szoftver

A Geomagic Freeform az iparág legátfogóbb organikus, hibrid tervező szoftvere, amely lehetővé teszi az összetett, precíziós tervezési és gyártási folyamatokat és könnyedén beilleszthető akár a meglévő szkennelési, vagy CAD munkafolyamatokba. Lehetőséget biztosít olyan esztétikai vagy funkcionális részletek hozzáadásához, amelyeket hagyományos CAD keretek között lehetetlen kivitelezni, segítségével ellenőrizhető, hogy a modellek alkalmasak additív, szubsztraktív gyártáshoz, támogatja a mesh formátumokat a szkennelt adatok importálása során.

A felhasználók széles körben alkalmazzák a szoftvert számos iparágban, a nagy méretű, személyre szabott termékektől, a rendkívül aprólékos, díszes, kézműves tárgyakig.

Geomagic Control X – Minőségbiztosítás a gyártási folyamat minden területére

A Geomagic Control X iparág vezető professzionális 3D minőségellenőrző és metrológiai szoftver, amely lehetővé teszi 3D szkennerek vagy hordozható mérőrendszerek adatainak rögzítését, feldolgozását és az eredmények dokumentálását minőségbiztosítás céljából. Az ellenőrző program nemcsak a metrológiai szakemberek számára készült, a Geomagic Control X egyszerű és átlátható felépítése lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki számára könnyen elsajátítható és kezelhető legyen. Segítségével a gyártás minden területén biztosítható a kívánt minőség, lehetőséget kínál a hibás, tűréshatáron vagy azon kívül eső alkatrészek esetén, hogy a probléma felderítéséhez több információt álljon rendelkezésre a hiba lehetséges okairól.

A szkennelt adatok és az eredeti CAD modell összehasonlításával optimalizálhatók a gyártási folyamatok a hiba gyorsabb felismerésével és kezelésével. Könnyen megtanulható, felhasználóbarát szoftver, amit akár képzés nélkül is gyorsan elsajátíthat a felhasználó.

A Geomagic by 3D Systems szoftverek hivatalos magyarországi forgalmazója a KVINT-R Kft. Amennyiben felkeltettük érdeklődését és részletesebben is megismerné a Geomagic szoftverek működését, forduljon hozzánk bizalommal.

KVINT-R Kft.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet