- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gyártósorok tervezése és összeszerelése magas minőségben

Fókuszban az alumíniumprofilok

A munkaállomások megtervezésekor számos tényezőt kell figyelembe venni.

Rengeteg lehetőség közül választhatunk, de minden esetben érdemes kiemelt figyelmet fordítani az ergonomikus kialakításra, a megfelelő tapasztalatra és rugalmasságra.   

A Bosch Rexroth több mint 30 éves szakmai tapasztalatát folyamatosan bővíti, s mára a világ egyik vezető alumíniumprofil-rendszerével rendelkezik. A Rexroth aluprofilok lehetővé teszik az alkatrészek elhelyezését az ergonomikusan kialakított munkaasztalon vagy az anyagáramlást elősegítő állványokon. Emellett a különböző elemekből rövid időn belül könnyen építhető fel biztonsági kerítés és gépváz is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Minőség, biztonság, kényelem

A különböző felhasználási területeken alkalmazható rendszerek kényelmes és gyors megoldást biztosítanak ipari környezetben. Az aluprofilok, a hozzájuk tartozó kötőelemek, valamint a kiegészítők széles választéka megtalálható a Rexroth termékpalettáján, melyek világszinten elérhetőek, rövid határidőn belül. A termékeket folyamatosan tesztelik, hogy hosszú távon biztosíthassanak minőségi megoldást. Ezek olyan műszaki paraméterekkel rendelkeznek, amelyek megfelelnek a legmagasabb kvalitásbeli és fenntarthatósági követelményeknek.

Ergonomikus, sokoldalú, biztonságos és mindeközben elősegíti a termelékenységet. A Bosch Rexroth által fejlesztett rendszer lehetővé teszi az összeszerelő állomások kialakítását. Rugalmasan, a saját igényeinkhez szabva építhetjük fel munkaállomásunkat. Az alumíniumprofilok elemei kompatibilisek egymással, ezért átépítéseknél, módosításoknál könnyedén változtathatunk a kialakításon.

Szögletes, illetve sugárral rendelkező alumíniumprofilok széles palettáját használhatjuk. Az összeszerelést könnyítő csatlakozási technológia és a rengeteg tartozék segítségével bármilyen szerkezet összeállítható, hogy ergonomikus, hatékony és biztonságos munkakörnyezetet alakítsunk ki.

Tervezést és konfigurációt segítő szoftver

Az MTpro egy olyan szoftver, amely munkaállomások, polcok, védőkerítések, de akár szállítópályák tervezését és kialakítását támogatja, valamint segít a megfelelő termékek kiválasztásában, konfigurálásában és megrendelésében. Az alkalmazás tartalmaz egy úgynevezett Layout designer funkciót is, amelyet konstrukciók, vagy akár alaprajzok megtervezésére fejlesztettek ki. Az MTpro számos további lehetőséget kínál: termékkatalógusokat, CAD terveket tartalmazó könyvtárat és információkat a pótalkatrészekről.  A szoftver ingyenesen letölthető a Bosch Rexroth honlapjáról.

Néhány fontos funkció:
  • Elrendezések tervezése – komplett konstrukció a katalógusban szereplő munkaállomások, polcok, biztonsági kerítések, szállítópályák tervezéséhez és kivitelezéséhez CAD rendszer nélkül, virtuális, 3D-s térben drag&drop módszerrel.
  • Felhasználók támogatása tervezési tippekkel teljes rendszerek létrehozásához.
  • Felhasználói könyvtár a saját tervek mentéséhez, valamint az újrafelhasználáshoz (például módosítások esetén).
  • Komponensek és összeállítások 3D modelljeinek exportálása CAD rendszerbe, ”semleges” CAD formátumokban (pl.: STEP, SAT, IGES stb.).
  • Automatikus rendeléslista generálása tartozékokkal együtt.
  • ManModel – az ergonomikus munkaállomás tervezését segítő funkció, mellyel szimulálható a dolgozó.

Az alumíniumprofilok univerzálisan felhasználhatók. Számos iparágban alkalmazzák ezeket – legfőképpen ott, ahol valamilyen összeszerelés zajlik a gyártósorokon és kézi szerelősorokon. Azon túl, hogy kiváló minőségű termék, a legtöbb gyártási területen bevethető, ugyanis a Rexroth által fejlesztett, ingyenesen nyújtott tervezőszoftver egyszerűvé, illetve kényelmessé teszi az elhelyezést, helykihasználást és összeállítást is.

Amennyiben szeretne többet megtudni alumíniumprofil-megoldásainkról, látogasson el boschrexroth.hu/aluprofil oldalra.

Némethi Botond, NEW technology magazin
A cikk eredetileg a NEW technology magazin idei 1. számában jelent meg. 

Akár ez is tetszhet