Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő földhasználati jog értékesítése

Mozgalmas időszak kezdődik a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötőben, ugyanis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földterületek földhasználati jogának elektronikus árverés útján történő értékesítését tervezi. A kikötő a Nyugat-dunántúli régió legnagyobb intermodális logisztikai központja, ami önmagában is jelentős érdeklődést eredményezhet.

Az értékesítésre két árverési tétel keretében kerül sor, amelyek a Kikötő északkeleti részén több mint 67 000 m² és délkeleti részén közel 50.000 m² alapterületen elhelyezkedő parcellák földhasználati jogának elidegenítését foglalják magukban. A területek mérete jelentős, hiszen maga a kikötő 110 hektáron terül el a Duna 1794,00 folyamkilométerénél a Mosoni-Duna torkolatában, és több kiemelt jelentőségű országos tranzit vasútvonal találkozik itt a gyorsforgalmi úthálózat fővonalával.

Az érdeklődőknek az MNV Zrt. által működtetett Elektronikus Aukciós Rendszer felületén kell árverezniük, ahol minden árverési tétel rendelkezik kikiáltási árral és licitlépcsővel. Az árverési hirdetményben előírt árverési biztosíték előzetes megfizetése is kötelező, így csak a komoly érdeklődőknek érdemes belevágni a licitálásba.

- Hirdetés -

Az MNV Zrt. által meghirdetett árverés lehetőséget biztosít az érdeklődőknek arra, hogy az ország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központjának területén hasznosítsanak jelentős területrészeket. A terület kiemelt jelentőségű országos tranzit vasútvonalak és a gyorsforgalmi úthálózat fővonalának találkozásában helyezkedik el, így rendkívül kedvező lehetőségeket biztosít a közlekedési, árukezelési, raktározási és termelési tevékenységek számára.

Az MNV Zrt. nem szab korlátozásokat az árverező által végezhető tevékenységek tekintetében, így a nyertes ajánlattevők szabadon dönthetnek a terület hasznosításáról. Az épületek paramétereit azonban a helyi építési szabályzat határozza meg, amely lehetővé teszi az árukezelési, raktározási, termelési és egyéb tevékenységek építményeinek a kikötő területén történő elhelyezését.

További információ

MNV Zrt.