Gyorsabb villanymotor-gyártás a Wire Brake alkalmazásával

A Siemens új alkalmazást fejlesztett ki a villanymotorok gyártásának felgyorsításához, mely a lineáris tekercselés során optimálisan szabályozza a huzal feszességét, és minimalizálja a húzóerő ingadozásait.

A négyszögletes formájú tekercsek automatikus gyártásakor a Wire Brake szoftveralkalmazás a rézhuzal feszességét szabályozza. A passzív rendszerekhez képest ez gyorsabb és jobb minőségű tekercselést tesz lehetővé. Ez a funkció a SIMOTION preciziós mozgásvezérlő rendszer standard „Simotion Wire Brake” könyvtárának alkalmazásával illeszthető be a gép projektjébe, lerövidítve ezzel a fejlesztői munkát és csökkentve az üzembe helyezési költségeket. Az alkalmazás algoritmusai között szerepel a tekercselés négyszögletes geometriája, a huzalfeszességet szabályozó fék tengelyét vezérlő „TensionControl” elemek, valamint a vezérlő bütykök (cam-ek) számításaihoz referenciaértékeket alkalmazó „CamGeneration”.

A villamosítás, a digitalizáció és az elektromobilitás folyamatos térnyerése egyre magasabb igényeket támaszt a villanymotorok elektromos állórészeit automatikusan gyártó gépekkel szemben. A maximális termelékenység, a termékváltások közötti rövidebb beállítási idők, és a kiváló minőségű tekercselés elvárása mellett ez a trend a berendezések rendelkezésre állására és a hajtásláncban való alkalmazásukra összpontosít. A Siemens átfogó portfóliót kínál a villanymotorok teljes gyártási folyamatának integrált automatizálásához és a szükséges folyamatparaméterek rögzítéséhez. A SIMATIC S7-1500 vezérlő és a SIMOTION mozgásvezérlő rendszer egyszerű alkalmazásokhoz és nagy igényeket támasztó feladatokhoz is ideálisak, míg a könyv formátumú SINAMICS S120 szervóhajtások nagydinamikájú precíziós mozgatásra szolgálnak, mint amilyenek a tekercselési alkalmazások.

- Hirdetés -

Siemens

- Hirdetés -

- Hirdetés -