Gyorsabban töltő, tartósabb akkumulátorokkal támad a OnePlus

Június 20-án jelentette be a OnePlus kínai szórakoztatóelektronikai gyártócég, hogy az ugyancsak kínai akkumulátorgyártó és technológiai vállalattal, a Contemporary Amperex Technology Limiteddel (CATL) együttműködésben új akkumulátortechnológiát vezet be Glacier Battery néven – közölte a Business Standard.

Az okostelefon-gyártó a Weibo kínai közösségi médiaplatformon tette közzé a hírt, miszerint mostanra a technológia lehetővé teszi a vállalat számára, hogy növelje az újabb okostelefonokba kerülő akkumulátorok kapacitását úgy, hogy ezzel párhuzamosan redukálódik az akkumulátor mérete. A OnePlus szerint az újonnan kifejlesztett technológia eredményeképpen 6100 mAh-s akkumulátor kerülhet a vállalat készülő OnePlus Ace 3 Pro okostelefonjába.

A OnePlus azt is elárulta, hogy az innovációt egy újonnan fejlesztett, „nagy kapacitású bionikus szilícium-szén anyag” teszi lehetővé. Emellett – a vállalat szerint – a nagyobb kapacitás ellenére a OnePlus Glacier Battery technológiával kifejlesztett akkumulátorok nagyobb töltési sebességet, hosszabb élettartamot és stabil feszültséget biztosítanak az eszközök számára.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A vállalat állítása szerint a 100 W-os töltéstámogatással rendelkező új 6100 mAh-s Glacier akkumulátoroknak mindössze 36 perc kell ahhoz, hogy 1 százalékos töltöttségről 100 százalékosra töltődjenek. További előnyként emlegeti a cég, hogy a szóban forgó akkumulátorok négy év használat után is képesek lesznek megőrizni eredeti kapacitásuknak több mint 80 százalékát.

A OnePlus az Ace 3 Pro okostelefonnal vezeti be a Glacier Battery akkumulátortechnológiát, és nagy valószínűséggel ezek az akkumulátorok a jövőbeli zászlóshajó-projektek elmaradhatatlan berendezései lesznek, ideértve a OnePlus 13-as sorozatú okostelefonokat, amelyek várhatóan a 2025-ös év elején kerülnek piacra.

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -