Hatalmas technológiai infrastruktúra fejlesztése Kínában

Hatalmas beruházásra készül a kínai Tencent technológiai óriásvállalat, hogy új technológiai infrastruktúrát fejlesszen ki a következő öt évben.

A Tencent egyik részlegvezetője, Tang Tao-seng kedden arról számolt be, hogy a vállalat 500 milliárd jüant (70 milliárd dollár) készül egyebek mellett felhőalapú számítástechnikai, mesterséges intelligencia és kiberbiztonsági fejlesztésekre fordítani. Tang továbbá blockchain, szerver, big data központ, szuperszámítógép központ, dolgok internete (IoT) operációs rendszerek, ötödik generációs (5G) hálózatok, kvantumszámítással kapcsolatos fejlesztéseket sorolt fel a beruházás részeként – adta hírül a kínai Hszinhua állami hírügynökség tulajdonában lévő Sanghaj Csengcsüen Pao (Shanghai Securities News) című lap.

A bejelentés röviddel azt követően született, hogy a kínai kormányzat áprilisban „új infrastruktúrát” célzó befektetéseken alapuló modernizációt tűzött ki célként, növelve a keresletet a vállalati szoftverekre és a felhőalapú szolgáltatásokra.

- Hirdetés -

Az 5G hálózatok terén a Tencent már létrehozott egy kutatóközpontot, ahol az 5G környezetben működő technológiai innovációval és applikációk tesztelésével foglalkoznak. A vállalat emellett bejelentette, hogy kidolgozták az első olyan szervert, amely teljes mértékben a Tencent saját szellemi tulajdonának számít.

MTI