Hatszáz millió forintos fejlesztés a tatabányai Motor-Classicnál

A versenyképesség-növelő program támogatásával 600 millió forintos fejlesztés kezdődött a veterán autókat felújító tatabányai Motor-Classic Zrt.-nél – mondta el az ügyvezető az MTI-nek.

Nagy Zsolt tájékoztatása szerint az összegből egy számítógépes vezérlésű, nagy pontosságú megmunkáló gépsort, valamint csiszolásra alkalmas robotokat állítanak üzembe. A beruházáshoz 286 millió forint állami támogatást nyertek el.

A vállalat a beruházással tíz új munkahelyet teremt. A veterán autók felújítása mellett kisszériás, bonyolultan előállítható repülőgép és szélturbina alkatrészeket állítanak elő, valamint nagy presztízsű autómárkáknak készítenének kisebb munkadarabokat.

- Hirdetés -

A Motor-Classic Zrt. „garázscégként”, veterán motorok felújításával indult 1985-ben, mára Tatabánya egyik ipari övezetében 5000 négyzetméteren egy világszínvonalú restaurátor bázist működtet. Az üzem jellegzetessége, hogy az autófelújítás minden részét egy telephelyen belül végzik el, Európában ez az egyetlen műhely, melynek saját, nagykapacitású galvánüzeme van – ismertette Nagy Zsolt.

Évente 20-25 autót újítanak fel, legjelentősebb ügyfeleik közé tartozik a Mercedes gyári múzeuma és a Mercedes Classic klubhálózat. Az új munkák várólistája 1-2 év.

A Motor-Classic Zrt. 2018-ban 1,8, 2019-ben 2,5 milliárd forintos árbevételt ért el, és 80 embert foglalkoztat.

MTI