Hidrogénalapú palackgyártással védi a környezetet a Bacardi

Úttörő, új üvegpalackgyártási technológia mellett tette le voksát a Bacardi. A családi tulajdonban lévő, neves szeszesitalgyártó a Hrastnik1860 vállalattal együttműködve több mint 30 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását – írja az esgnews.

A Bacardi a Hrastnik1860 prémium üveggyártó céggel együttműködve fontos szerepet játszott egy olyan új technológia fejlesztésében, amelynek lényege, hogy elsődleges energiaforrásként hidrogénnel működtetett üvegkemencét használ a szeszesital palackjainak gyártásához. Ezzel jelentősen lecsökken a termékek gyártásakor keletkező, üvegházhatásért felelős gázok kibocsátása.

A kísérleti projekt során az emblematikus ST-GERMAIN® bodzalikőr sajátos formatervezésű üvegét állították elő a szóban forgó technológiával. A végtermék megjelenése végül a megszólalásig hasonlított a hagyományos módszerrel készült elődjéhez.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az innovatív eljárás folyamatában több mint 30 százalékkal sikerült csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az így előállított 150 ezer darab, 70 centiliteres palack az elkövetkező hetekben kerül a bárokba, üzletekbe.

„Ennek az alacsony szén-dioxid-kibocsátású üveggyártásnak a tesztelése újabb ékes példája annak, hogy a piacvezető Bacardi nemcsak az iparág kiemelkedő brandje, de környezetvédelmi gyakorlatok terén is úttörő és elkötelezett”, nyilatkozta Rodolfo Nervi, a Bacardi fenntarthatósági alelnöke. „A projekt tanulságait felhasználjuk a hidrogénüzemű üveggyártás széleskörű meghonosításához, és nem titkolt szándékunk, hogy ez az eljárás mások által is követendő mintául szolgáljon, hogy valóban érzékelhető változást tudjunk elérni a környezet megóvásának érdekében.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Peter Čas, a Hrastnik1860 vezérigazgatója hozzátette, „az alacsonyabb károsanyag-kibocsátású, prémium kategóriás üvegpalackok kereskedelmi gyártása azért is sikertörténet, mert a megszokott minőség terén semmilyen kompromisszumot nem kellett kötni. A Bacardihoz hasonlóan mi is elkötelezettek vagyunk minden innováció mellett, amely hozzájárul a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez úgy, hogy közben nem csorbul a termék prémium minősége. Ez a forradalmi technológia bizonyítja, hogy a két cél jól megfér egymás mellett, úgyhogy készen állunk a piaci termelésre.”

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -