Hidrogéntechnológiai Szövetség: a hidrogén alapú mobilitás nem oldható meg egy ország belügyeként

A hidrogén alapú mobilitás nem oldható meg egy-egy ország belügyeként a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség szerint, amely úgy véli az egymással szomszédos országoknak érdemes megismerni egymás hidrogén töltőinfrastruktúra-fejlesztési terveit, és lehetőség szerint összehangolniuk azt – közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.

Ez az egyik fő célja a “Hidrogén – jelen és jövő a mobilitásban” című V4 PLUSZ konferenciának, amelyet a szövetség szervez a Technológiai és Ipari Minisztériummal közösen június 8-9-én Zalaegerszegen, a ZalaZone tesztpályán és a rendezvényközpontban.

Az együttműködést a hidrogén alapú mobilitás terén különösen indokolja a szövetség szerint, hogy a hidrogén töltőinfrastruktúra költséges fejlesztés, és a drága járművek alkalmazását felgyorsíthatja kihasználtságuk maximalizálása, amelyhez hozzájárulhat a nemzetközi együttműködés.

Ezért biztosítják a résztvevőknek, hogy megismerjék a hidrogén ágazatban folyó fejlesztéseket, a folyamatban lévő legjelentősebb V4-es nemzeti projekteket, stratégiákat – írták.

Az eseményt hidrogéntechnológiai bemutató és pályaorientációs szakmai nap kíséri – tették hozzá.

MTI

Akár ez is tetszhet