- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hidrogénüzemű autóbuszok szelhetik Európa útjait

Az Iveco Group (MI: IVG) az IVECO BUS márkájával kapcsolatban tett bejelentést arról, hogy a HTWO branddel együttműködve üzemanyagcellás rendszerekkel szereli fel az európai hidrogénüzemű autóbuszokat – írja közleményében az Iveco.

A HTWO a Hyundai Motor Group márkája, amely a hidrogén-tüzelőanyagcella rendszerek fejlesztésével foglalkozik. A koreai vállalat 2022 decemberében jelent meg először a hidrogéngazdaságosság iránti erős elkötelezettségével. A céljuk, hogy a mobilitást tisztává, emellett elérhetővé tegyék.

Az IVECO BUS jelentős lépést tett a jövő mobilitásának eléréséhez, a HTWO-val zajló együttműködéssel hamarosan az európai piacon is találkozhatunk az általuk fejlesztett rendszerrel. Az olaszországi buszgyártás újraindítása további lehetőségeket biztosít a hidrogén üzemanyagcellával ellátott járművek előállításához. A kezdeményezés célja, hogy a két szervezet kivételes technológiáját és kompetenciáit kihasználva hozzájáruljon az olasz tömegközlekedés megújításához.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Azáltal, hogy együttműködünk egy olyan vezető iparági vállalattal, mint a HTWO, a Hyundai hidrogén üzemanyagcella-technológiában szerzett több mint 20 éves tapasztalatára építve az IVECO BUS-nál gyorsan tudunk reagálni a legmodernebb meghajtási technológiájú, nulla károsanyag-kibocsátású járművekre vonatkozó ügyféligényekre. Már megkezdtük a hidrogénüzemű buszokra vonatkozó nyilvános pályázatok benyújtását, és ezt a következő hónapokban folytatjuk, miközben továbbra is vezető szerepet játszunk az európai közösségi közlekedés szegmens energetikai átállásában” – mondta Domenico Nucera, az Iveco csoport autóbusz üzletágának elnöke.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet