- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hosszabb élettartam a Kennametal KCK20B™ és KCKP10™ váltólapkás marószerszámaival

A nagyobb kopásállóságot és hosszabb szerszámélettartamot garantáló új termékek növelik a termelékenységet az öntöttvas és a tömörített grafitos öntöttvas megmunkálásában.

A Kennametal által bemutatott KCK20B és KCKP10 váltólapkás marószerszámokkal nagyobb kopásállóság és akár 30%-kal hosszabb szerszámélettartam érhető el az öntöttvas és tömörített grafitvas alkatrészek megmunkálásakor. Mindkét termékcsalád nagyobb termelékenységet és egyenletes, megismételhető teljesítményt tesz lehetővé a nagyolási, félsimítási és simítási műveletek során.

„Az új termékek nagy teljesítményű impulzusos mágneses porlasztásos (High-PIMS) technológiával készültek, ami simább lapkafelületet és optimális rétegtapadást biztosít a kisebb oldalkopás érdekében. Ez utóbbi a lapkahibák egyik vezető oka – jelentette ki Gil Getz, a Kennametal termékmenedzsere, megjegyezve, hogy az új bevonattechnológia az élszilárdságot is növeli. – Az eredmény pedig a nagy teljesítményű marás az öntöttvas ötvözetek széles skálájában, beleértve a szürkeöntvényt, a gömbgrafitos öntöttvasat és a tömörített grafitöntvényt.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A KCK20B és a KCKP10 nedves vagy száraz vágásokhoz egyaránt alkalmasak. Ide tartoznak a szélerőművekben használt forgórészagyak, a szivattyúházak, a kormánycsuklók, a nehéz berendezésekhez használt hajtóműházak, valamint az autóipari alkatrészek, például a főtengelyek és a hengerfejek. Míg a KCK20B nagyobb termelékenységet biztosít a nagyolási és félsimítási műveleteknél, addig a KCKP10 simítási műveletekhez használható, de kifejezetten jól működik öntöttvas és acélok profilozásánál és másolómarásánál 45 HRC-ig.

„Azoknak az ügyfeleknek, akiknél különös nagy jelentőég van a szerszámköltségnek és a szerszámcserékkel járó állásidőnek, ott a KCK20B és a KCKP10 lapkák rendkívüli mértékben növelik meg a szerszámok élettartamát – tett hozzá Getz. – Akik pedig az áteresztőképességet szeretnék növelni, azok számára is hasznosak az új termékek. Fejlesztésünk tehát mindenki számára előnyös minden öntöttvas megmunkáló műhelyben.”

Kennametal

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet