- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hozzád is szól november 30-ikán Neil deGrasse Tyson, az Agymenők sztárja!

Hamarosan virtuálisan Magyarországra érkezik Neil deGrasse Tyson, amerikai asztrofizikus, a közösségi médiában és a National Geographic csatornán a tudományt milliók számára érthetően bemutató, több televíziós sorozatban feltűnő világsztár. Tyson most exkluzív üzenetet küldött hazai rajongóinak. A szerepe szerint az Agymenők Sheldonjával a Plútó bolygó kérdésében, máskor pedig a sorozat Raj nevű szereplőjével is vitába keveredő asztrofizikus a Future Talks powered by MVM online talk show vendége lesz november 30-án.

Neil deGrasse Tyson is részt vesz november 30-án 18 órától a Future Talks powered by MVM online, interaktív talkshow-n, ahol a mesterséges intelligencia mindenkit érintő kérdéseiről osztják meg a legfontosabb információkat a tudomány nagyágyúi. Az ingyenes eseményen a nézők kérdéseit is várják.

A mesterségesintelligencia-megoldások kapcsán sokszor felmerülhet a kérdés, hogy szenzáción túl mi a realitás, mi a jelen, és mi jelenti a valós jövőt ezen a területen. Elveszi a munkát vagy újakat hoz létre? Hogy „néz ki most”, és hogyan képzeljük el jövőben? Emberszerű lesz, állat esetleg növény? Félnünk kell tőle vagy jobb lesz életünk általa? Lehet lelke, érzelme? Mit kezdenek egymással az intelligens gépek? Lehetnek jobbak, mint az őket létrehozó ember? A legfontosabb válaszok megadására vállalkozik a Future Talks powered by MVM élő, online, interaktív talk show, a mesterséges intelligencia nemzetközi nagyágyúival.

A talk show-ba New Yorkból, élőben jelentkezik be Neil deGrasse Tyson. San Francisco-ból kapcsolódik a beszélgetéshez Stuart J. Russel, a kaliforniai Berkeley Egyetem, illetve a San Francisco-i Egyetem professzora, idegsebész, a mesterséges intelligencia 118 ország több mint 1300 egyetemén használt alaptankönyv társszerzője. Az esemény moderátora Tilesch György, a Mesterség és intelligencia (BetweenBrains) című könyv társszerzője, a világ egyik legkeresettebb mesterségesintelligencia-szakértője. Az este folyamán megosztja véleményét a nézőkkel Buzsáki György, a New York Egyetem orvosi karának professzora, agykutató, a Magyar és az Amerikai Tudományos akadémia tagja, az agykutatás Nobel-díjának megfelelő Agy Díjjal is elismert szaktekintély. A talk show ötödik tagja Kishonti László közgazdász, az önvezető járművek technológiáját a mesterséges intelligenciára is támaszkodva fejlesztő, AImotive vezérigazgatója.

Az élő talk show ingyenesen, bárki által megtekinthető az MVM Facebook- és Youtube-csatornáján, illetve a Future Talks powered by MVM honlapján november 30-án 18 órától.

Az esemény nyelve angol, magyar nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítanak.
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/398239114862049/
További információk: www.mvmfuturetalks.hu

Akár ez is tetszhet