Ilyen volt a tavalyi TECHference Ipari Konferencia

A hagyományosan évzáráshoz közeli időpontban rendezett TECHference ipari konferencia és kiállításon több száz látogató, illetve több tucatnyi vállalat képviselője nyújtott egymásnak kezet. A 2023. november 23-24-én, az inárcsi Flow Hotelben tartott rendezvényen kiemelt szerep jutott a mesterséges intelligencia ipari felhasználási lehetőségeinek, a digitalizálás és automatizálás innovatív megoldásainak, valamint az ipari kibervédelem örökké forró témáinak.

A két nap alatt, két teremben tartott 30 szakmai előadás, 5 kerekasztal-beszélgetés és több workshop mellett folyamatos networking lehetőség, állófogadás, Tesla tesztvezetés és gálavacsora várta a résztvevőket.

Az első nap programjában hazai és nemzetközi előadók egyaránt megfordultak a pódiumon. A teljesség igénye nélkül: a megnyitó után az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH vezetői mutatták be az ipari disztribúció új útjait, illetve a vállalat forradalmi okosszenzor hálózati, wireless mesh technológiai és e-IoT megoldásait. A DMG MORI a Machining Transformation gyártástechnológiai koncepcióról, az MVM a paksi technológiai bummról, a CAD-Terv Csoport a Red Dot-díjas termékfejlesztés sikerkritériumairól, a COM-FORTH Kft. kevésbé ismert ipar 4.0 tényekről, míg például a Kontron Hungary IT-megoldások szállításáról és integrációjáról tartott szakmai előadást.

- Hirdetés -

A TECHference második napját a kiállítóként is résztvevő ISO 9000 FÓRUM Egyesület „100 perc minőség az ISOFÓRUM-mal” című szekcióprogramja nyitotta. A szervezet olyan aktuális témákkal készült a szakmai látogatóknak, mint a minőségtudatosság kialakítása, a minőségügyi vezetőkkel szemben támasztott digitalizációs elvárások, a gépjárműipari beszállítók minőségügyi felelőssége vagy az energiahatékonysággal kapcsolatos innovációk. A rendezvény záró szakaszában beszállítófejlesztési témák, digitalizációs iránymutatások, akkumulátoripari koncepciók és például járműipari szimulációs lehetőségek is terítékre kerültek.

A 2023-as TECHference ipari konferencia és kiállítást korábban Siófokon és Telkiben, ezúttal pedig Inárcson rendezték. Az eseményen egyre több gazdasági szereplő ad egymásnak találkozót, és a résztvevők száma is dinamikusan növekszik. A konferenciát 2024-ben várhatóan ismét november második felében tartja a szervező Green Edge Media Group és a NEW technology magazin.

Gábor János, NEW technology