Impulzushegesztés csúcsra járatva

A Fronius a TransSteel készülékcsaládot impulzus funkcióval bővíti ki. Az impulzus ív gyors hegesztési sebességeket tesz lehetővé, nagyobb anyagvastagságok esetén is. Emellett az utómunkák mennyisége is csökken, mivel az impulzus ív kevesebb hegesztési fröcskölést okoz.

Az impulzus mód lehetővé teszi a nehezen ellenőrizhető és fröccsenéssel járó átmeneti ív elkerülését. Az ezáltal mérséklődő fröcskölés az utómunkákat akár 70%-kal is lecsökkentheti. Az impulzus ívvel ráadásul akár 30%-kal nagyobb hegesztési sebességek érhetők el. Ezeket az előnyöket immár a Fronius TransSteel 3000 compact, valamint a TransSteel 4000 és 5000 készülékeknél is biztosítjuk.

Impulzusfűzés, a vetemedés elkerülésének érdekében

- Hirdetés -

A TransSteel készülékek speciálisan acél megmunkálásához lettek kifejlesztve. Az impulzus funkcióval való kibővítés révén a hegesztőrendszerek valódi univerzális készülékekké váltak, mivel a hegesztő munkáját a különböző alkalmazásoknál számos funkció támogatja. A pontozó funkcióval egyenletes hegesztett pontok hozhatók létre – ami ideális megoldás munkadarabok összefűzéséhez. A szakaszos hegesztés nem csupán a réteges megjelenésű varrathoz megfelelő. Nagyon vékony lemezek esetén, az alacsony hőbevitel csökkenti az anyag vetemedésének esélyét is.

A speciális jelleggörbék a felhasználónak ideális ívkarakterisztikát biztosítanak: a „Steel” univerzális jelleggörbék elsősorban az egyszerű és gyors hegesztési alkalmazásokhoz megfelelőek. A „Steel Root” jelleggörbét a gyökvarrathoz fejlesztettük ki. A lágy és stabil rövidzáras ív jó áthidalhatóságot kínál széles rések esetén. A „Steel Dynamic” hegesztési program ezzel szemben különösen kemény és koncentrált ívvel van ellátva, mellyel magas hegesztési sebesség és mély beolvadás érhető el. Ahol minimális fröcskölésre és mély beolvadásra van szükség, ott a TransSteel impulzus készülékek és a „Pulse Controlled Spray Arc” jelenti az ideális megoldást. A „SynchroPuls” esetén a hegesztési teljesítmény a munkapontok között akár 5 Hz-cel is változhat. A magas és alacsony áramerősség közötti váltás megkönnyíti az emelkedő helyzetű hegesztést. Ilyen módon határozott varratrétegek hozhatók létre alumíniumötvözetek esetén.

Három teljesítményosztály, két modell, egy megoldás

A TransSteel intuitív kezelési módja lehetővé teszi a készülék előismeretek nélküli, azonnali üzembe helyezését. A készülék előlapján minden szükséges paraméter beállítható. A készülék-koncepciót a hegesztési adatok egyszerű dokumentálási lehetősége teszi teljessé. Az áramforrás hátoldalához egy USB-meghajtó csatlakoztatható az összes fontos adat tárolásához – ilyenek például az idő- és készülékspecifikus adatok, valamint az alkalmazott paraméterek (áramerősség, feszültség, huzalelőtolás) is.

A Fronius három készüléket látott el újonnan az impulzus funkcióval: a TransSteel 3000 compact Pulse egy többféle eljáráshoz használható készülék, mely mindhárom hegesztési eljárást egyaránt magas szinten műveli. A kompakt készülék ideális választás sokféle hegesztési feladatnál az építkezés helyszínén, a műhelyben vagy javítási munkák során is. Ismétlődő hegesztési feladatoknál vagy kisszériás munkáknál a TransSteel 4000 Pulse és a TransSteel 5000 Pulse impulzus funkciója további lehetőségeket és sebességeket kínál. Ezek a nagyobb teljesítményű készülékek a kompakt változatokkal szemben különálló huzalelőtolással rendelkeznek.

Fronius / Okosipar.hu