Indul az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

Az EXIM Magyarország három új, kedvezményes hitelkonstrukciót kínál az energiaválságban érintett hazai vállalatoknak

Képünk illusztráció!

Február 1-jétől válnak elérhetővé a magyar vállalatok számára az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Program kedvezményes hitelkonstrukciói. Az EXIM Magyarország a program keretében az energiaválságban érintett magyarországi cégeknek kínál hiteltermékeket beruházási célokra, energiahatékonysági fejlesztésekre, valamint forgóeszköz-finanszírozásra forintban maximum 6, euróban 3,5 százalékos fix kamatozással összesen 700 milliárd forint keretösszegben 2023 végéig.

Együttesen 700 milliárd forintos keretösszeggel és kiszélesített felhasználási célokkal hirdeti meg a magyar vállalatokat megcélzó Baross Gábor Újraiparosítási Program hitelkonstrukcióit az EXIM Magyarország. A program célja, hogy a magas kamatkörnyezet és szigorodó banki hitelkondíciók mellett is biztosított legyen a hazai vállalkozások finanszírozása. Az állami banktól, illetve a vele együttműködő, refinanszírozó pénzintézetektől február 1-től kérhetnek az ügyfelek részletes tájékoztatást a kölcsönfeltételekről. Az igényléseket a rendelkezésre álló hitelkeret kimerüléséig, illetve 2023. december 15-ig lehet benyújtani.

Az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram részeként a megcélzott magyar vállalatok februártól három különböző konstrukció formájában igényelhetnek rendkívül kedvezményes, fix kamatozású kölcsönt az EXIM Magyarországtól. Az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Forgóeszközhitelt az igénylők a kedvezőtlen gazdasági körülmények hatásai miatt bekövetkezett likviditási hiány fedezésére és forgóeszköz-finanszírozásra használhatják fel. Az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Beruházási Hitel a belföldön megvalósuló megkezdett, valamint új – kapacitásbővítési, hatékonyságjavítási és technológiakorszerűsítési – fejlesztések finanszírozására lesz fordítható. Az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Zöld Hitel pedig a vállalatok nemzetközi versenyképességet javító energiahatékonysági, illetve megújuló energiatermelő beruházásainak finanszírozását fogja segíteni kedvezményes kamatozású konstrukciójával. A hiteltermékekre vonatkozó pontos feltételeket az EXIM Magyarország weboldalán is elérhetők.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

EXIM Magyarország: a magyar vállalatok pénzügyi motorja

Az EXIM Magyarország közel három évtizedes tapasztalattal és szakmai tudással rendelkezik a vállalkozások kedvezményes hitelek formájában történő támogatása területén. Így az állami bank jelenleg is közel 3000 magyar vállalkozás finanszírozásában nyújt segítséget, amelyek közel 90 százaléka a kis- és középvállalkozások közül kerül ki.

 „Célunk az EXIM Magyarország vállalati finanszírozások piacán betöltött szerepének további erősítése, valamint a hozzánk forduló hitelkérelmező vállalkozások versenyképességének javításán keresztül a teljes hazai vállalati szektor működésének támogatása. Ennek egyik legfontosabb eszköze lesz az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, amelynek révén bankunk hatékonyan tudja segíteni a jelentős növekedési potenciállal bíró magyar vállalatok túlélését és új fejlődési pályára állását” – mondta el Kisgergely Kornél, az EXIM Magyarország vezérigazgatója.

A program ezzel egyszerre járul hozzá a gazdasági növekedés újraindításához, valamint Magyarország újraiparosításának támogatása révén a magyar gazdaság hosszú távú növekedési potenciáljának erősítéséhez is. Az EXIM Magyarországnak fontos feladata, hogy anticiklikus működéssel segítse a magyar vállalatokat üzleti terveik megvalósításában, azaz amikor a gazdaság lassul, akkor növelje az aktivitását.

„Ezt szem előtt tartva az EXIM Magyarország a Baross Gábor Újraiparosítási Program keretében olyan, rugalmasan felhasználható hitelkonstrukciókat fog meghirdetni, amelyek a kedvezőtlen kamatkörnyezetben is széles körben elérhető, kedvezményes finanszírozási feltételeket kínálnak majd a magyar termelővállalatok számára” – hangsúlyozta az EXIM Magyarország vezérigazgatója.

EXIM Magyarország / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#