Indulhat a Tevva elektromos teherautók tömeggyártása

Az Egyesült Királyságon kívül Svédországban és az Európai Unióban is hatósági jóváhagyást kaptak a Tevva 7,5 tonnás elektromos teherautói, így az angol cég megkezdheti a jármű sorozatgyártását – osztotta meg a The Engineer. A Tilbury központú vállalat ezzel gyakorlatilag karnyújtásnyira van a piacra lépéstől, hiszen már csak rajta múlik, hogy mikor kézbesíti az első kocsikat olyan meglévő partnereknek, mint az Expect Distribution, a Travis Perkins és a Brit Királyi Posta.

A Tevva legalább ezer darab elektromos teherautót szeretne legyártani 2023-ban, miután 30 különböző rendszerpróba, köztük biztonsági és elektromágneses teszt készült róla, és megfelelt a hatóságok kritériumainak.

 „A jármű fejlesztési szakaszában alaposan felkészültünk a vizsgálatokra, így nagy magabiztossággal indultunk neki a tanúsítvány megszerzésének, és bíztunk benne, hogy sikeresek leszünk” – mondta Seth Peacock, a típusjóváhagyásért felelős járműmérnöki részleg vezetője. „A teherautó fejlesztése során volt pár nagyobb kihívást jelentő pillanat, de ez várható volt, hiszen egy új technológia bevezetésén dolgozott egy vadonatúj csapat. Végül leküzdöttük az akadályokat, így egy olyan kiváló terméket szállíthatunk le, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Tevva 105 kWh-s akkumulátorról üzemeltetett 7,5 tonnás elektromos tehergépkocsija egyetlen töltéssel akár 220 kilométert tesz meg . Ezt a modellt még idén követni fogja egy 7,5 tonnás hidrogén-elektromos jármű, ami jelentősen nagyobb, kb. 570 kilométeres hatótávot tud majd leküzdeni.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -