Innovációs elismerést és a legjobb üzleti márkák díját is megkapta a Siemens

A Siemens 2022-ben is megkapta a legjobb hazai üzleti márkáknak járó Business Superbrands elismerést. A díjat független zsűri ítéli oda arra érdemes márkáknak. A Business Superbrands tizenötödik éve van jelen Magyarországon, és megalapítása óta olyan cégeket, illetve márkákat emel ki, amelyek nem elsősorban a fogyasztókkal, hanem vállalkozásokkal, szervezetekkel állnak kapcsolatban.

Innovációs elismerés

A Siemens számos nemzetközi elismerést gyűjtött be az elmúlt időszakban. Legutóbb például a Fast Company médium nevezte meg a vállalatot a világfordító cégek között. A Siemens több különleges projektet mutatott be pályázatában. Az egyik a pandémia kategóriában nyertes vakcinagyártás digitalizációja, melynek köszönhetően mindössze pár hónap alatt elindult a Covid-19 vakcinák gyártása Németországban. A másik a hamburgi önvezető vonat, mely 30%-kal több utast tud szállítani alacsonyabb energiaigény mellett, valamint a digitális iker technológia használata az egészségügyi berendezések gyártása terén. Szintén komoly potenciált képvisel a mesterséges intelligencia alkalmazása az épületek hűtési-fűtési, szellőzéstechnikai optimalizációjában, mellyel csökkenthető a globális CO2 kibocsátás 15%-át jelentő szektor emissziója.

- Hirdetés -

A mintegy 300 000 főt foglalkoztató vállalat árbevételének 7,8%-át, 4,9 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre 2021-ben. A Siemens munkatársai naponta mintegy 20 innovációval állnak elő. Ennek köszönhető, hogy a vállalat előkelő helyen szerepel a legtöbb szabadalmat beadó cégek listáján az Európai Szabadalmi Hivatal rangsorában.

Siemens / Okosipar.hu