Innovatív technológia a gyorsabb és biztonságosabb fúrásért

Azon iparágak számára, amelyeknek a termelési folyamatában a fúrás kiemelt szereppel bír, a rendelkezésre álló berendezések hatékonysága és precizitása kulcsfontosságú, hiszen azok nagymértékben meghatározhatják a produktivitást. A Flex Machine Tools – ezt szem előtt tartva – fejlesztette a FlexArm magfúró kart. Ennek az innovatív technológiának az újdonsága, hogy könnyíti a fúrási folyamatot – írja az industrialmachinerydigest.com portál.

Az innovatív ipari gyártással fémjelzett amerikai Flex Machine Tools-t a világ vezető gépészeti eszköz-készítőinek sorában jegyzik. „Gyártási portfóliónkon szerepel a FlexCNC, a FlexJet, valamint a FlexArm. Mérnökeink különféle alkalmazásspecifikus gépeket is terveznek, hogy elősegítsék a gyártási folyamatok automatizálását és javítását, valamint a termelési hatékonyságot partnereink számára – olvasható a vállalat rövid bemutatkozójában annak hivatalos honlapján.

A FlexArm egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy precízen dolgozik, és sokoldalú fúrási feladatellátásra képes, legyen szó függőleges vagy vízszintes felületeken történő alkalmazásról. A kar kellőképp rugalmas, kezelése egyszerű.

- Hirdetés -

A sokoldalúságot kulcsfontosságú kritériumként kezeli valamennyi eszköze tekintetében a gyártó, ez alól az új magfúró kar sem kivétel. A 220°-os függőleges forgás és a ±90°-os vízszintes mozgás közben zárt rögzítőpontok gondoskodnak az eszköz stabilitásáról, és azonnali, egyszer hozzáférhetőségéről. A szerkezetet olyan kialakítással tervezték, hogy könnyen illeszkedjék valamennyi mágnesesfúrógép- típushoz és -modellhez, ehhez mindössze egy speciális kialakítású rögzítőlemez szükséges. Ezzel a kompatibilitással áthidalhatók a jellemzően magas költséggel járó eszközcserék, az eszközfejlesztés, átszerelés praktikusan megoldható.

A technológia mobil alapjának beépítése tovább növeli a FlexArm használatának kényelmét.  Akár munkaállomások közötti áthelyezésről, akár nagyobb munkadarabokra történő pozicionálásról beszélünk, ezzel a funkcióval optimalizálható a fúrási művelet, elősegítve a munkavégzés hatékonyságának növelését.

Mindazon iparágak területén, amelyeken a mágneses fúrók súlya komoly megterhelést jelenthet az eszköz használójának, a FlexArm szóban forgó innovációja kényelmet és fizikai tehermentesítést biztosít, akár hosszabb használat során is. A magfúró kar praktikus alternatíva versenytársaival szemben, hiszen könnyít üzemeltetőjének fizikai terhein, és precíz, megbízható beállítása nyomán a biztonságos használat kritériumainak is eleget tesz.

Vörös István, NEW technology