- Hirdetés -

- Hirdetés -

IoT, avagy bitek fűtik a világ legnagyobb kazánját

A vállalatok hatékony működéséhez az eszközök már rendelkezésre állnak, csupán az emberi tudás, tanulás, a szabályok betartása és a fegyelem hozzáadása szükséges. A digitalizált rendszerekhez való csatlakozással új perspektívák nyílnak meg a vállalkozások életében, ezért szükséges időben eldönteni, hogy csatlakozunk-e a modernizáció irányvonalához.

„A világ technológiai óriásai hatalmas rendszereket mozgattak és mozgatnak ma is meg, kiváló hatékonysággal és eredménnyel. Azt a témát érdemes körbejárni, hogy mi az az összetevő, amivel a legnagyobb vállalatok maximálisra pörgetik a produktivitásukat, és ezt szinten is tudják tartani. Nagy kérdés, hogy mekkora „kazánja” van az Egyesült Államoknak, amely ekkora rendszert képes üzemeltetni” – veti fel Rigó Zoltán, a Sheldon Invest Kft. SUA menedzsere.

„Óriási probléma, hogy Magyarországon kevés kis- és közepes vállalkozás alkalmaz vállalatirányítási és ügyviteli rendszert. Hazánkban nincs meg az elhatározás a változásra. Minden csak akarat kérdése, mert a lehetőségek adottak, a kiaknázásuk pedig sokszor csupán kisebb tétel. Jelenleg úgy működik a számlázási rendszerünk, hogy készítek egy fotót a számláról; pedig valamilyen alkalmazás segítségével automatizálható lenne a folyamat” – világít rá az automatizálás lényegére Zoltán.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Rigó Zoltán

„Az automatizált vállalatirányítás szentháromsága a gyorsaság, a hatékonyság és a kedvező ár. A hatékonyság több formában is megjelenik, az integrált rendszer pedig folyamatosan kiszolgálja az ügyfelek igényeit, nincs beszerző, nincs pénzügyes és egyéb alkalmazott, aki esetleg nem is annyira kompetens a szakmájában. Minden automatikusan történik, ami költségcsökkentést és hatékonyságnövelést eredményez” – magyarázza Zoltán, miben tud segíteni vállalatuk az ügyfeleiknek.

A cikk a TECHference ipari konferencián elhangzottak alapján készült!

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet