Ipari magánhálózatok fejlesztésén működik együtt a Delta Systems és a Vantage Towers Magyarország

Együttműködési megállapodást kötött a Delta Systems Kft. magyar informatikai vállalat és a Vantage Towers Magyarország; a két vállalat az ország második legnagyobb mobilhálózati infrastuktúrájára építhet közösen 5G, IoT (Dolgok Internete), Ipar 4.0 és Smart Building megoldásokat ipari, vállalati, intézményi és oktatási ügyfeleknek – tájékoztatta a Vodafone csoport leányvállalata az MTI-t csütörtökön.

A Vodafone csoport tavaly szervezte ki önálló vállalatcsoportba passzív bázisállomás-elemeit, köztük tornyait, épületre szerelt állomásait és beltéri antenna egységeit. A novemberben megalakult Vantage Towers Magyarországnak több mint 2000 magyarországi bázisállomása van, a hálózatmegosztási konstrukciók elterjedésével pedig az iparág más szereplői is igénybe vehetik a passzív hálózati elemeket.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalatával, a Delta Systems Kft.-vel történő együttműködéssel a magán 5G hálózatok mellett innovatív, magas hozzáadott értékű informatikai megoldásokat terveznek építeni piaci és kormányzati szereplőknek a meglévő infrastruktúrára, kiemelten 5G, IoT, Ipar 4.0 és Smart Building területeken. A Delta Systems Kft. Magyarország egyik vezető rendszerintegrátor vállalata, jelentős hálózatépítési és adatvédelmi kompetenciákkal, valamint gyártói kapcsolatokkal rendelkezik, amelyeket kamatoztathat majd az együttműködésben is – írták.

- Hirdetés -

Mint hangsúlyozták, a magán 5G hálózatok például gyártósorok esetében lehetnek előnyösek, ugyanis a gyártók gyorsabb és rugalmasabb módosításokat valósíthatnak meg a nagy teljesítményű vezeték nélküli kapcsolattal. A privát hálózatok lehetővé teszik továbbá, hogy a keletkezett adatok ne hagyják el az ügyfelek saját rendszerét, ami nagyobb biztonságot és még rövidebb válaszidőt tesz lehetővé.

A 2020-ban alapított Vantage Towers Európa egyik vezető toronyvállalata, amely 10 országban mintegy 82 ezer makroállomással rendelkezik. Székhelye a németországi Düsseldorfban található. A Vantage Towers portfóliója magában foglalja a tornyokat, az antennákat, vagy a beltéri bázisállomásokat. A Vantage Towers Magyarország több mint 2000 állomással a 2. legnagyobb piaci részesedéssel bír Magyarországon. Tavaly novembertől a budapesti cég a hálózatüzemeltetéshez szükséges áramigényt teljes egészében megújuló energiaforrásokból fedezi.

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet