ISCAR: kéz a kézben a szerszámgyártás és a fenntarthatóság

„A fenntarthatóság azt jelenti, hogy saját igényeink kielégítése nem veszélyezteti a jövő generációinak igényeit” – vallja az ISCAR. A nemzetközi fémmegmunkáló és szerszámgyártó vállalat tavaly meghirdetett GreeIN Sustainability stratégiája keretében olyan fenntartható környezeti és gyártási egyensúly épül, amelyben egyszerre valósul meg az innovatív kutatás-fejlesztés, a közösség iránti elköteleződés, valamint a költséghatékony és zöld gyártás.

A GreenIN-nek köszönhetően a fenntarthatóság szerves része lett a vállalat mindennapjainak. Azt gondolják, hogy ennek a stratégiának a sikere az értékorientált gondolkodásmódnak, valamint annak a képességnek és motivációnak köszönhető, ami folyamatosan fenntartja a munkavállalók, az ügyfelek és a környezet javát szolgáló magatartást, ezáltal megőrzi a földi ökoszisztémát a jövő generációi számára.

A nemzetközi ISO 14001, ISO 45001 és ISO 50001 környezetvédelmi, biztonsági és energiagazdálkodási szabványokat magukévá téve nagy hangsúlyt fordítanak az alternatív energiaforrások, például a napenergia használatára a vízmelegítéshez és az áramtermeléshez.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az ISCAR nemcsak a környezeti kérdéseket, hanem a társadalmi és gazdasági erőforrásokat is a fenntarthatóság részeként értelmezi. Céljuk az, hogy a beszállítókat is bevonják a fenntartható üzleti gyakorlatok felé történő elmozdulásba, azáltal, hogy alaposan felmérik a beszállítói oldal társadalmi, környezeti és gazdasági hatásait. Az ISCAR nagyra értékeli a különböző kultúrákból érkező kollégákat, hiszen olyan környezetet teremtenek, ami egyenlő lehetőségeket biztosít a munkavállalók számára a szakmai előmenetelre. A fenntarthatóságot az emberközpontú fejlődésen keresztül gyakorolják, azáltal, hogy az alkalmazottakat a vállalat talán legnagyobb értékének tekintik. A társadalmi elkötelezettséget elválaszthatatlannak gondolják az üzleti tevékenységtől, így karitatív programjaik keretében rendszeresen hozzájárulnak orvosi kutatásokhoz, illetve rászorulók támogatásához is.

Az ISCAR ragaszkodik a fenntartható termékek vásárlásához, és népszerűsíti a zöld kezdeményezéseket. A cég elkötelezett a környezeti fenntarthatóság mellett, és törekszik a hulladék csökkentésére, valamint a környezetbarát termékek használatára. Az ártalmatlanítás, így a hulladékok napi gyűjtése, újrahasznosítása és szabályos lerakása prioritást élvez, sőt, a folyamat felügyeletére egy kifejezetten erre a célra tervezett számítógépes rendszert is kifejlesztettek. A volfrám és a kobalt például stratégiai fémek, amelyeket a betétek gyártásához használnak, és az ISCAR ellátási láncán körforgásba kerültek. Rendszeresen visszagyűjtik a fémhulladékot és a karbidot az ügyfelektől, hogy biztosítsák a fémek újrahasznosítását vagy továbbértékesítését.

Mindezen intézkedések nemcsak a környezetre vannak jótékony hatással, hanem a gyártás költségeire is – vallja az ISCAR. A berendezések és folyamatok hatékonyságának javításával a vállalat csökkentette az energiafogyasztást, a gyártási időt, a hulladékmennyiséget és a nyersanyag-felhasználást, ami jelentős költségmegtakarítást jelent a cégnek és az ügyfeleknek. Ezt a törekvést támogatják a MATRIX szerszámadagoló automatáik is: segítik a költségek visszafogását, garantálják a termelési teljesítményt, optimalizálják a készletszinteket, racionalizálják a beszerzést és az egységenkénti költségek ellenőrzését vagy éppen a munkához megfelelő szerszámok kiválasztását.

iscar.hu

- Hirdetés -