Ismét 50 felettiek innovatív ötleteit várja a Design Terminal

Nagy sikerrel zárult a Vállalkozz 50+ első szemesztere, mely új, izgalmas úton indította el az 50 év feletti, ambiciózus jelentkezőket. A program igazi kuriózum a hazai innovációs világban. Augusztus 25-ig már a második felvonásra is lehet jelentkezni.

Különleges kezdeményezés az innovációs színtéren a Design Terminal idén tavasszal indított, Vállalkozz 50+ programja, amely egy új korosztállyal kezdett el számolni a hazai ökoszisztémában. A siker szinte váratlanul kiemelkedő volt, már a jelentkezők számában is érződött. A visszajelzések alapján egyértelmű a folytatás: szeptemberben indul a második szemeszter.

Az innovációs világot gyakran azonosítjuk a fiatal startupokkal, ugyanakkor érdemes odafigyelni azokra az ötletgazdákra, akik életkoruknál fogva már rendelkeznek kellő tapasztalattal és céltudatosabbak is. Multinál dolgoztak vagy éppen külföldről térnek haza, és valami új üzleti kalandba vágnák a fejszéjüket, vagy egyszerűen csak szívesen valósítanák meg saját álmaikat.

- Hirdetés -

„A program során elfelejthettem, hány éves vagyok”

11 résztvevővel indult a Vállalkozz 50+ előző, tavaszi szemesztere. Volt olyan, aki már meglévő üzlettel jelentkezett, és olyan is, aki ötletéhez kereste a szükséges muníciót. A koncepciók széles skálán mozogtak: együtt dolgozott az intenzív két és fél hónap alatt kutyasütiket forgalmazó, kulturális ügynökséget alapítani kívánó és mozgó szabóságot üzemeltető vállalkozó is.

Ágoston Tibor Pál korábban iskolaigazgatóként és gépészmérnökként is dolgozott. Most a kiterjesztett valóság gépiparba való bevezetését tűzte ki célul maga elé, a programba már prototípussal érkezett, hogy a vállalatirányítás és a marketing területén szerezzen új tudást. „A képzés előtt úgy voltam vele, hogy már senkinek sem kellek, idős, így felesleges is vagyok – meséli a kezdeti motivációit. – A programban azt éreztem, hogy végre az én ötletemet is figyelembe veszik, és nem a na megint mit talált ki az öreg hozzáállással fogadnak. A képzések alatt elfelejthettem hány éves vagyok, a családom pedig újra felnéz rám.”

Már lehet jelentkezni az új szemeszterre

Más azt hangsúlyozta, hogy a program előtt 300 darabos puzzle volt az élete, de a részvétel rendszerbe szedte a terveit. Volt, aki számára inspiráló volt rengeteg különböző emberrel megismerkedni, és olyan is, aki szerint hasznos volt látni, hogy az idősebb és a mentorként bekapcsolódó fiatalabb generációnak érdemes kapcsolódnia egymáshoz.

 

JELENTKEZZ A PROGRAMRA!

 

Az őszi Vállalkozz 50+ programra egészen augusztus 25-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. A képzési időszak szeptember közepén kezdődik, és egészen november végéig tart. Azok jelentkezését várják, akik 50 felett is pezsgő lendülettel vágnának bele saját vállalkozásukba, bővítenék digitális és üzleti ismereteiket, értékes szakmai kapcsolatokra tennének szert, fejlesztenék terméküket vagy szolgáltatásukat, és kész piacra lépési tervet építenének fel személyre szabott mentorálások keretében.

A programmal a Design Terminal ismét azt szeretné hangsúlyozni, hogy az innovációs világ nem teljes az 50 feletti generáció nélkül.

Design Terminal

Akár ez is tetszhet