Ismét nőnek az amerikai gyáripari új megrendelések

Az elemzők által vártnál jelentősebben, már a harmadik egymást követő hónapban nőttek az amerikai gyáripari új megrendelések júliusban.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy a rendelésállomány júliusban havi szinten 6,4 százalékkal, 27,8 milliárd dollárral, 466,1 milliárd dollárra emelkedett.

A júniusi, ugyancsak 6,4 százalékos bővülés után júliusra a szakértők kisebb, 6 százalékos emelkedésre számítottak. Éves összevetésben 9,6 százalékkal csökkent az új gyáripari megrendelések értéke júliusban.

- Hirdetés -

A közlekedési eszközöket nem számítva 2,1 százalékkal bővült az új megrendelések értéke júliusban a júniusi 4,8 százalékos növekedés után havi szinten. A védelmi ágazaton kívüli új megrendelések júliusi állománya 5,6 százalékkal nőtt júniushoz képest, amikor 7,3 százalékos bővülést jegyeztek fel.

A feldolgozóipar állítja elő az amerikai hazai össztermék (GDP) mintegy 12 százalékát. Az amerikai gazdaság februárban süllyedt recesszióba. Az Egyesült Államok hazai összterméke (GDP) 5,0 százalékos évesített ütemben csökkent az első negyedévben, a második negyedévben pedig 31,7 százalékkal.

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -