- Hirdetés -

- Hirdetés -

Izgalmas, új kiegészítés az ipari robotok körében

- Hirdetés -

A FANUC bevezeti az új, M-10iD/10L hosszú karú 6-tengelyes ipari robotját. Egy izgalmas, új kiegészítése a FANUC már így is nagy ipari robot családjának. Az M-10iD/10L robot az ügyfelek számára nagyobb munkadarabok kezelésének a lehetőségét ajánlja, nagyobb munkafelületen. Ez kiegészül kiváló tengelysebességével és a kategóriáján belül már megszokott precizitásával.

Kompakt és karcsú kialakítású, hogy szűk helyeket érjen el a szerszámgépekben és a szerszámbefogókon. A karcsú dizájnú M10iD/10L ideális megoldást kínál a gyártósori alkalmazások számára, ahol igazán szűk helyen kell dolgozni. Annak érdekében, hogy maximális precizitást biztosítson, a robotnak nagyon merev kart alakítottak ki, és a munkaterület igényeinek függvényében számos különböző pozícióban szerelhető fel.

„Kimondottan szűk telepítésekre tervezve, ez a rendkívül sokoldalú robot ideálisan alkalmas viszonylag nagy darabok megmunkálására, köszönhetően a hosszú kinyúlásának. Telepíthető fejjel lefelé vagy szögben szerelve is a lehető legnagyobb rugalmasság érdekében” – mondja Matteo Ferrari, Robot Termékmenedzser a FANUC Europe-nál.“

Annak érdekében, hogy megakadályozza a beszorulást és az interferenciát, érzékelő, kamera kábelek, levegő tömlők és más segédberendezések vannak elvezetve a robot üreges karjában, csuklójában és testén keresztül. Teljes mértékben integrálva a tömlőköteget, ami egyszerűbb integrációt eredményez, ezáltal megnövelve a kábel élettartamát és csökkentve az állásidő kockázatát. Azért, hogy minimalizálja a szennyeződés és a por felgyülemlését, az M-10iD/10L is sima felületekkel jelenik meg.

Szokás szerint az M-10iD/10L számos intelligens funkciót támogat, beleértve a beépített, szabadalmaztatott FANUC iRVision rendszert. A szoftver választékok tartalmazzák a FANUC Dual Check Safety-t (kettős biztonsági ellenőrzés), mint ahogy egy sor más hasznos kiegészítést. Azért, hogy tökéletesítse a cella kialakítását és a mérnöki folyamatok hatékonyságát, az M-10iD/10L egyaránt modellezhető a ROBOGUIDE offline szimulációs PC szoftvert használva.

Fanuc

Akár ez is tetszhet