Izraeli startupok olajozzák a negyedik ipari forradalom fogaskerekeit

Hogyan vált egy kis ország, mely nem rendelkezett komoly gyártási ágazattal, a negyedik ipari forradalom egyik zászlóshajójává? És hogyan segíthet mindannyiunknak? 

Feburár 24-én ezer ember árasztotta el Tel Avivot, hogy részt vegyen a 4. ipari forradalomról szóló egyhetes eseményen, az Industry 4.0 Week-en. A harmadik ipari forradalom olyan technológiát vezetett be például, mint a robotika, a 4.0 innovációk pedig digitalizálják, egyszerűsítik, összekapcsolják, megóvják, és általában javítják a gyártás minden lépését. 

Nem csoda, hogy az Industry 4.0 Week ekkora népszerűségnek örvendett. A szervezők által fogadott több tucat multinacionális vállalkozás a legkülönbözőbb iparágakban tevékenykedik, ideértve a vegyipart, az anyagtudományi ipart, a divatipart, az élelmiszeripart, a kiskereskedelmet és az energetikát.  

- Hirdetés -

A negyedik ipari forradalomban megjelent technológiának számos előnye van: több munkahely, nagyobb termelékenység, jobb felügyelet és minőség, kevesebb szennyezés és gyorsabb szállítás – nagy összegű kiadások nélkül. 

A 90 milliárd dolláros ipar 4.0 piacból Izrael – kis mérete ellenére – feltűnően nagy részesedést hasított ki magának. Az ország az I4 vállalkozási befektetések terén (az USA és Kína után) a harmadik helyen, a korai szakaszban történő befektetések esetében pedig a második helyen áll. 

Ez annak köszönhető, hogy Izrael olyan innovatív ökoszisztémát épített ki, amely jól kapcsolódik a globális technológiai kihívásokhoz és igényekhez. Erős szereplőként felhívja magára a globális vállalatok figyelmét is. Az ipar 4.0 technológiával foglalkozó induló vállalkozások száma mintegy 260. Ez közel 70% -kal több, mint 2014-ben, és az ágazat befektetőinek a száma is nagymértékű növekedést mutat: több mint kétszeresére nőtt az elmúlt öt év alatt. 

Hegyi Heni/NEW technology magazin