Jelentős E-IoT szaktudásával bármilyen megoldást kilegóz az Endrich

A fejlett E-IoT megoldásairól ismert alkatrészbeszállító LEGO modelleken érzékeltette a TECHference-en, hogy milyen hatékonysággal és flexibilitással tud alkalmazni egyre gazdaságosabb szenzor- és felhőtechnológiákat.

Kiss Zoltán, az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH export igazgatója egy friss ipari trendre hívta fel a figyelmet. Mint mondta, amellett, hogy sok üzem igényli a szenzoros és felhőtechnológiákat, megjelent az igény arra is, hogy nagyszámú szenzor adatát gazdaságosan lehessen összegyűjteni. „Ne minden egyes szenzornak kelljen hálózati kapcsolattal, vagy internetkapcsolattal rendelkeznie! Erre mutattunk fejlesztést a konferencián, ami azért fontos, hogy mindenki tudja, milyen lehetőségek vannak az IoT használatában.”

Kiss Zoltán jelezte: a TECHference főtámogatójaként az Endrich is mindig a friss megoldásainak legjavát vonultatja fel a kiállításon. Az idei konferencián az E-IoT mellett a mesh hálózatos megoldásaik hátterét mutatták be, egyrészt előadáson, illetve egy workshop keretében is. „Mi egy olyan cég vagyunk, ami abban hisz, hogy moduláris, flexibilis megoldásokat kell alkalmazni, és ennek bemutatásához a standunkon adta magát a LEGO. A szlogenünké is vált, hogy mi mindent ’kilegózunk’, vagyis mindent megoldunk.” Anton Rodas, az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH technológiai igazgatója szerint a konferencia kiváló lehetőséget nyitott arra, hogy kicsit jobban rávilágítsanak azokra a rendszermegoldásokra, amelyekkel a vállalat rendelkezik.

- Hirdetés -

„Számunkra most az a fontos, hogy az alkatrészek terén szerzett kompetenciáinktól egy kicsit eltávolodjunk, és több rendszermegoldás, illetve IoT-szaktudás legyen a portfóliónkban.” A vezető közölte: számukra kiemelten fontos, hogy átadják, megosszák a tudásukat a partnereikkel, illetve a konferencia látogatóival. Wolfgang Endrich cégalapító arra figyelmeztette a TECHference résztvevőit, hogy az ukrajnai és izraeli háborúk eleve nyomást helyeznek az európai gazdasági szereplőkre, és az autóiparban feltűnő olyan versenytársak, mint az egyre újabb modellekkel jelentkező Tesla, vagy több, gyorsan növekvő kínai autógyártó, csak tetézhetik a gondokat. Úgy véli, a német autóipar felé érdekeltséggel rendelkező vállalatoknak legalább annyira fel kell rázniuk magukat, mint magának a teljes mobilitási iparágnak.

TECHference Ipari Konferencia